Sport

Hófalak közt száguldott Szabó Krisztián

A tehetséges autókrossz-versenyző, Szabó Krisztián havon és jégen tette próbára gyorsaságát.

Szabó Krisztián ezúttal nem sílécet kötött, még csak nem is snowboardot (pedig mindkettőben profi), hanem versenyautóval, sőt, versenyautókkal száguldott a havas-jeges osztrák pályákon. A program neve: ice-driving, vagyis jégautózás, amelyre csapatfőnöke, Krasznai Tamás hívta meg a fiatal tehetséget Ausztriába.

“Volt ott Subaru, Ford Sierra és egy Mitsubishi Evo6-os is, mindegyikkel mentem néhány kört, sőt, a többszörös ralibajnok Bútor Robi is beült mellém és tanítgatott egy kicsit a hóautózás rejtelmeirre. Sokat mentünk, a végére kezdtem élvezni” – mondta a Felix Promotion sportmenedzser-iroda által képviselt Szabó.

“Az volt a legjobb, hogy nem kellett félteni az autót, mert ha túl is csúszott az ember, a hófalon meg lehetett támaszkodni anélkül, hogy különösebb baja lett volna a karosszériának. S hogy miért volt hasznos ez az edzés? A csúszós pályákon mindenképp hasznosítani tudom majd a tapasztalatokat, de arra is jó volt, hogy megérezze az ember az autó határait, meg nyilván arra is, hogy a közúton, havon kevesebb meglepetés érhessen.”

Természetesen, ha már beült a Felix Promotion ifjú tehetsége mellé, megkérdeztük a kétkerék-hajtású, majd a Super1600-as kategóriában évekig verhetetlen Bútor Róbertet, mi a véleménye Szabó Krisztiánról.

“Krisztiánnak óriási előnye, hogy fiatal kora ellenére aránylag sokat ült már a versenyautójában. A szakmai véleményem szerint látszik rajta, hogy keveset ment olyan nagy tömegű autóval, mint egy ilyen raliautó. Ezt abból láttam, hogy kicsit elkéstek a mozdulatai: egy ilyen autóval hamarabb kell elkezdeni a manővereket, például a kanyarodást, mint az ő vasszöcskéjével, amely azonnal lereagál minden mozdulatot. Krisztiánnak amúgy nagyon jó a technikai érzéke, jól érzi az autó viselkedését, mozgását, jó pillanatokban adja a gázt és nagyon bátor. Tehetséges emberke, aki ha ilyen elhivatottan és profin készül, akkor még az eddiginél is sikeresebb lehet az autósportban” – mondta Bútor Róbert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik