Sport

Bubblepest: frizbisek buborékban

Rangos nemzetközi frizbitornát rendeztek Budapesten az elmúlt hétvégén, melyen a magyar LOL csapata is elindult.

Az elmúlt hétvégén egy rendkívül érdekes sport, az ultimate frizbi szerelmesei népesítették be a Vasas Fáy utcai sporttelepét. Az Angyalföldön található, fedett, műfüves pályán hét ország nyolc csapata, köztük a magyarországi rendező LOL vett részt a nemzetközi megméretésen. A LOL hazánk egyik meghatározó együttese, több országos bajnoki címmel és dobogóval büszkélkedhet a gárda, amely tavaly az európai kupasorozat 24-es döntőjében is szerepelt.

Hogy mi is az az ultimate frizbi? Az egyik legfiatalabb csapatsportok egyike Magyarországon, ha le akarnánk egyszerűsíteni, akkor az amerikai focihoz hasonlíthatnánk. A korongot a levegőben úsztatva kell eljuttatni a csapattárshoz, pontot pedig a célterületen belül történő elkapás jelent, az nyer, akinek ez többször sikerül. A csapatok hét a hét ellen mérkőznek meg egymással, a frizbivel nem lehet haladni, miután eljutott hozzánk a játékszer tíz másodpercünk van rá, hogy őrzőnket kijátszva valamilyen úton-módon egyik társunkhoz passzoljunk. Amennyiben ez nem sikerül, netán a dobást blokkolja az ellenfél játékosa a rivális onnan építheti fel a támadását, ahol a frizbi leesett a földre.

Egy pont története:

Az angyalföldi torna koedukált volt, vegyes csapatok mérték össze az erejüket. Érkeztek együttesek Lengyelországból, Csehországból, Németországból, Svájcból, Ausztriából, az Egyesült Királyságból és hazánkból is – Magyarországon nyolc ultimate-csapat létezik, ebből négy egyesületi formában. Itt volt a német válogatott, a svájci és német sztárjátékosokból álló The Streisands, illetve az angol Good Lord!, amely 2011-ben Jeremy Codhand néven megnyerte az eseményt.

A külön erre a tornára összeálló The Streisands bemelegítése:

A mérkőzések ötven percig, plusz egy pontig tartottak, tíz perc pauza után pedig már kezdődött egy újabb összecsapás. A résztvevők szombaton reggel 8-tól este 20 óráig, vasárnap reggel 9-től körülbelül délután ötig viaskodtak egymással. A viadalon végül címvédés történt, a Good Lord! a két nap során nem talált legyőzőre, a döntőben a The Streisandsot sikerült 14-5-re legyűrni. A dobogó legalsó fokára a lengyel Furious Goats ért oda, a magyar LOL az ötödik lett, két győzelem mellett három vereség volt a mieink mérlege.

A Bubblepest torna 2012-es végeredménye
1. Good Lord! (angol)
2. The Streisands (német/svájci)
3. Furious Goats (lengyel)
4. Prague Devils (cseh)
5. LOL (magyar)
6. Catchup (osztrák)
7. Team Germany (német)
8. Saxy Divers (német)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik