Sport

53 ponttal nyert az EnterNet Kosársuli!

A sereghajtó otthonába látogatott szombaton az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli NBI/B csoportos csapata. A múlt heti győzelem után mindenképpen győzelemre hajtottak a kék-sárgák.

A siker nem is maradt el: eddig még senkinek sem sikerült 53 ponttal legyőznie a tabella utolsó helyén álló, több jóval szorosabb meccset is játszó Szerencset. A hosszú utazás ellenére is hatalmas lendülettel kezdtek a vendégek. A bajnokságban eddig többször is rossz százalékkal célzó Vas Péter például nem tudott hibázni, Utasi és Schéda is segítettek neki a munkában, így gyorsan sikerült is elszakadni az ellenféltől.(7-20) Úgy tűnik meglett a gyümölcse annak, hogy Utasi Gábor vezérletével egész héten az ellenfél figuráit gyakorolták a vásárhelyiek, hiszen remek védekezéssel rukkoltak elő. A negyed végén pedig az egyre jobban játékba lendülő Czibere is sokszor betalált, így megnyugtató előnnyel vonulhattak a kisszünetre Szilágyiék.

Dr. Elek András már a második tíz percben is rengeteget cserélt, fiai pedig meghálálták a bizalmat. Folyamatosan nőtt a különbség, ráadásul a kiváló védekezésnek köszönhetően mindössze 8 pontot kapott a Kosársuli. A 15. percben már 21-41 volt az állás. Ebben a játékrészben mindenki jól játszott, különösen Vas, aki 10 pontot suhintott, de Mócsai is odatette magát.

47-24-nél fordultak a csapatok, és a vásárhelyiek étvágya kicsit sem csillapodott, sőt! Hét perc alatt mindössze 4 pontot engedélyeztek a Szerencsnek. (28-62) Támadásban Czibere és Vejinovics betörésekből voltak eredményesek. Az utolsó periódus előtt már 33-71(!!!) állt az eredményjelzőn.

A végjátékban is folyamatosak voltak a cserék, a 37. percben már 53 ponttal vezetett az EnterNet. A rendszerint kispados Grezsa Bence és Kiss Gergő mindent bedobott, nem tudták tartani őket, mint ahogyan Schédát sem. A végén még Kukla is rátett egy lapáttal: 6 pontot dobott 2 perc alatt, és övé volt a 100 egység is.

Így az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli egy még a másodosztályban is ritkán látható több mint 50 pontos győzelemmel megszerezte hatodik szezonbeli sikerét. A következő mérkőzés azonban már biztos nem lesz ilyen egyszerű: a Nagykőrösi Sólymokkal kell megküzdeni a következő diadalért a Hódtói Sportcsarnokban, január 28-án szombaton 18 órakor.

Szerencsi VSE – EnterNet Vásárhelyi KS 47-100 (16-31, 8-16, 9-24, 14-29)
NB I/B- férfi mérkőzés, Szerencs – 50 néző
vezette: Sallai I., Torzsa P., Gergely Cs.

Kosársuli: Vejinovic 8, UTASI 4, VAS 18/9, MÓCSAI 10, KUKLA 12,
csere: SCHÉDA 12, CZIBERE 15/3, Szilágyi -, Kiss G. 9/3, GREZSA 12/6
Edző: dr. Elek András

Dr. Elek András: „Hihetetlenül jól védekeztünk, és igen eredményesen támadtunk. Remélem ez a meccs kellő önbizalmat ad mindenkinek a következő megmérettetésekre.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik