Sport

Súlyos összecsapások

Az amerikaifoci csúcsligája, az NFL elérkezett a főcsoportdöntőkhöz, minden megtörténhet – és az ellenkezője is.

Már a legjobb négy között járunk az NFL-ben, pedig még minden sisakosfoci-drukker bizonyára élénken emlékszik még arra a kétségekkel teljes nyárra, amikor a fél világ azért szorított, hogy a lock out megkímélje a szezont.

Megkímélte, mi pedig fantasztikus élményekkel lettünk gazdagabbak, és a java most következik.
Lassan a bajnoki aranygyűrűket bevéső bácsi is elkezdi keresni a szerszámait, hiszen hajnalra kiderül, hogy ki játssza idén a Superbowl-t.

AFC

A helyzet az, hogy a talán érdekesebb, de mindenképpen keményebb meccsel, az AFC bajnokának címéért két homlokegyenest ellenkező típusú csapat csap össze.

Az évezred elejének sikercsapata, a New England Patriots az ő szintjükön sikertelen évek után arra készül, hogy rövid passzok mesterének, Tom Brady-nek esélye legyen megszerezni harmadik Superbowl MVP-címét.

A Pats új erőre kapó támadóalakulata veszélyes, tekintélyes védőfal kell ahhoz, hogy gátat vessenek a támadásaiknak.
Például olyan, mint amilyen az ellenfélnek, a Baltimore Ravens-nek van. A Hollók védőegysége és persze a defense-boss, a már-már szuperhősként kezelt, rutinos, de szenvedélyesen kemény Ray Lewis szemébe nézni nem lesz könnyű.

A mérkőzést a Patriots Bostonhoz közeli otthonában, a foxborough-i Gillette Stadiumban rendezik, erős mínuszokban, de ehhez mindkét csapat hozzászokott, így a New England erdélyi származású puntere, Meskó Zoltán is.

A Patriots várhatóan passzokkal, a Ravens pedig futásokkal próbál operálni, a pontzuhatag nem garantált, de az izgalom igen.

AFC-döntő, Foxborough, magyar idő szerint 20.45 (SPORT2, ÉLŐ)
New England Patriots-Baltimore Ravens


NFC

A San Francisco 49ers és a New York Giants összecsapása is érdekesnek ígérkezik. A Friscóban találkozó két csapat a két előző bajnokot búcsúztatta, így önbizalomban bizonyára nem lesz hiány.

Azonban a megnyert főcsoport-elődöntőknek megfontolandó tanulságai is vannak. A 49ers a szezon rekordgyáros csapatát és irányítóját, a Drew Brees vezérelte New Orleans Saints-et kaszálta el a múlt héten hatalmas izgalmak közepette.

Ez azonban főleg annak volt köszönhető, hogy a San Francisco elpuskázta az elején felépített hatalmas előnyét, és hagyta Brees-t 435 yardot dobni, ami nagyon sok.

A New York Giants a már félig címvédőnek kikiáltott tavalyi Superbowl-győztes Green Bay Packers-t ütötte el az NFC elődöntőjében, ez pedig bizony önmagáért beszél.

Az Óriások irányítója, Eli Manning pillanatnyi formája erősen befolyásolja a csapat teljesítményét, ezért sok Giants-drukker a szívéhez kapott, amikor a héten a new york-i QB beleszédült egy kisebb fertőzésbe.

A fiatalabbik Manning azonban gyorsan túljutott a kórságon, és most azon imádkozik, hogy a beígértekkel ellentétben ne nagyon essen az eső Friscóban a meccs idején, mert a dobásokra épülő Giants-játéknak nem használna éppen a vizes, csúszós labda.

A házigazdák szurkolói éppen ezért akár az elázást is vállalnák a még a nevében is ódon Candlestick Parkban. Már csak azért is, mert a 49ers irányítója, Alex Smith a Saints elleni parádéjától függetlenül nem a zseniális megmozdulások embere, arra ott vannak a futóik.

Hangyányival talán a Giants látszik esélyesebbnek, ezt azonban az idegen stadion máris kiegyenlíti, aztán ugye az időjárás, stb., és így visszatértünk a kezdeti sorokhoz: érdekes csata lesz ez.

NFC-döntő, San Francisco, magyar idő szerint 0.30 (SPORT2, ÉLŐ)
San Francisco 49ers-New York Giants

Ajánlott videó

Olvasói sztorik