Sport

Hiányzott a hit és az akarat

Az Alcoa FKC idei kilencedik mérkőzésén kapott ki, ezúttal Siófokon. Vezetőedzőjük Mihály Attila értékelte a 32-25-re elveszített találkozót.

„Az első félidő nagyjából a várakozásainknak megfelelően alakult, tudtunk gyors gólokat lőni, és viszonylag jó volt a védekezésünk. Valahogy ezt a feszességet a második félidőre elvesztettük, támadásban sokkal bizonytalanabbá váltunk, és nem volt, aki direkt felelősséget vállaljon, ezért elég sok hibával küszködtünk.
A második félidő első felében nagy arányú vezetést szereztek a hazaiak, és azt gondolom, ott mentálisan is feladtuk, ami látványos és bosszantó volt. Ezt nagyon nehezen tudom elviselni, és szerettem volna, ha az én csapatom sokkal többet játszik extázisban, úgy mint az előző szezonban tették, de ettől jelenleg messze vagyunk. Szeretném ha hatvan percig fegyelmezetten, egymást segítve játszanánk; ha ez megvalósul, nincs félnivalónk.
Ma is mindenkinek meg volt a felelőssége. Meg kell töltenünk hittel a támadójátékot, akarattal és harcossággal a védekezést. Összességében a játékosok sokkal jobban egymásra vannak utalva, mint azt gondolják. Ha erre végre ráéreznek, akkor újra elindulunk felfelé“ – fogalmazott a szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik