Sport

Eltalálták, megsértődött, kifütyülték

Óriási felháborodást okozott, hogy az Australian Open negyeddöntőjébe jutott cseh Berdych egy őt eltaláló labda miatt nem fogott kezet a spanyol Almagróval.

A 7. kiemelt cseh Tomás Berdych furcsa győzelmet aratott az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntőjében a 10. helyen rangsorolt spanyol Nicolas Almagro ellen.

Almagro nyerte az első szettet, utána azonban három harcos, rövidítésben 7-6, 7-6, 7-6-ra megnyert játszma után Berdych jutott a negyeddöntőbe – de hatalmas füttykoncertet kapott.

Az esetet az váltotta ki, hogy az utolsó szett egyik játékánál mindketten feljöttek a hálóhoz, és Almagro abbéli igyekezetében, hogy elüssön Berdych mellett, egy futtában megütött labdával keményen eltalálta a cseh felkarját.

Berdych nem sérült meg, de nagyon megharagudott Almagróra, aki hiába próbált tőle bocsánatot kérni.

A szerensétlen ütés, ami miatt felment Berdychben a pumpa:

A nézőknél viszont az vágta ki a biztosítékot, amikor a megnyert meccset követően Berdych csak hanyagul odaintett a spanyolnak, viszont nem fogott vele kezet, ami teniszberkekben a bunkóság netovábbjának számít.

Az addig neki tapsoló közönség egycsapásra ellene fordult, Berdych nyilatkozatát elnyomta a füttykoncert, amikor cseh azt bizonygatta, mekkora sportszerűtlenség volt Almagrótól, hogy rálőtte a labdát.

Berdych és a publikum egyenlőtlen hangpárbaja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik