Sport

Mosolygós vereség a volt világelsőtől

Arn Gréta az Australian Open 3. fordulójában simán kikapott az amerikai Serena Williams-től.

Arn Gréta 32 éves korában bizonyos tekintetben elérte karrierje csúcsát. Az ausztrál nyílt bajnokságon eljutott a 3. fordulóig, és a melbourne-i főpályán, a Rod Laver Arénában a 13-szoros Grand slam-győztes Serena Williams ellen léphetett pályára.

Ez már önmagában hatalmas siker, azt pedig a legelvetemültebb drukkerek is csak titokban remélték, hogy esetleg meglepheti a fiatalabbik Williams-lányt.

Nem sikerült meglepni, sőt, megszorítani sem. Pedig Serena lélekben az öltöztőben maradt az elején, az első adogatásánál Arnnak bréklabdája is volt. A hatalmas termetű amerikai azonban pillanatok alatt összekapta magát, és hatalmas szervákkal végül hozta a játékot.

Ez volt a meccs első és egyben utolsó izgalmas pillanata, a folytatás leginkább arról szólt, hogy Arn Gréta el tud-e mozdulni a nulla pontról. Serena Williams végül 6-1-re nyerte az első szettet.

A másodikban hasonló volt a forgatókönyv, az amerikai 4-0-ra vezetett, amikor Arn végre hozta saját szerváját, végül ez a játszma is 6-1-es Williams-sikerrel zárult.

Serena 59 perc alatt intézte el a magyar teniszezőt, a könnyű meccs jókedvre hangolta a nő létére néha félelmetes amerikait, aki a mérkőzés után összemosolygott Arn Grétával.

Eredmény – Australian Open, nők, 3. forduló (a 16 közé jutásért)

S. Williams (amerikai, 12.)-Arn 6:1, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik