Sport

Fazekas: 150 százalékot nyújtottunk

A magyar kézilabda-válogatott kapusa lehúzta a redőnyt a franciák ellen, Fazekas a csapategységben látta a siker okát.

A magyar férfi kézilabda-válogatott fantasztikus győzelmet aratott az olimpiai, világ- és Európa-bajnok franciák ellen pénteken a szerbiai Eb záró csoportmeccsén.

A magyar csapat és a mérkőzés legjobbja a hihetetlen hatékonysággal védő Fazekas Nándor volt.

“Hatalmas erőfeszítésünkbe került legyőzni ezt a fantasztikus francia csapatot. 150 százalékos teljesítményt nyújtottunk, szerencsénk is volt, összességében megérdemelten győztünk. Nálunk nincsenek világsztárok, legnagyobb fegyverünk a csapategység volt – mondta a franciák ellen a redőnyt lehúzó kapus, aki a többiekkel együtt már előrenéz, hiszen a továbbjutás örömét gyorsan felváltják a középszakaszban rájuk váró további nehéz feladatok.

Claude Onesta, a vesztes franciák kapitánya igazából nem kritizálta saját csapatát, annál inkább dicsérte a mieinket, a balszélső Samuel Honrubia az újvidéki csarnokban jelenlévő összes magyarról szót ejtett.

“Előre tudtuk, hogy a magyarokat rengetegen buzdítják majd, és ez hatalmas előnyt jelent számukra. Vezettün több góllal is, de az előnyt nem tudtuk biztonságossá növelni. A végső pillanatokban tudott minket elkapni az ellenfél, ez pedig döntőnek bizonyult”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik