Sport

Csodapingpong a budapesti tornán

Régen látott olyan színvonalú mérkőzést a magyar asztalitenisz-társadalom, mint szombaton a kínai Ma Long és Xu Xin összecsapása.

Ma Long igazolta, miért vezeti a világranglistát (Fotó: Kummer János)

Ha valaki egy kicsit későn érkezett a Syma-csarnokba az ITTF World Tour első állomásának szombat délelőtti elődöntőire, akkor egyrészt lemaradt a hölgyek ütközeteiről, másrészt nem biztos, hogy látta a garantáltan az év eddigi legjobb mérkőzését. (Nem mellesleg helyet is nehezen talált a főlelátón).

A világranglistát vezető Ma Long (aki a sorozat elődjének számító Pro Tour tavalyi győztese, háromszoros Ázsia-kupa győztes) és a ranglista 5. helyén álló Xu Xin összecsapása igazi csemegének számított. Nem véletlen, hogy a szakma hazai képviselői is ott ültek a lelátón, hátha elleshetnek egy-két fogást a két klasszistól. Lehetett is.

Párosban egyébként épp ők ketten alkotják a jelenlegi aktuális világbajnoki címvédő duót.

Már az alig kétpercig tartó bemelegítőütéseken ámult a közönség, aztán pedig azon, Ma Long mennyire magabizotsan kezdte a találkozót. Kétszettes előnybe került, Xu Xin azonban nem adta fel.

A hatodik játszmában olyan labdamenetet láthatott a többszáz fős közönség, amely után majdnem egyperces vastaps következett. Még három ilyen poén volt a döntő, hetedik játszmában is, ezekben úgy két méterre álltak a srácok az asztaltól, mégis játszi könnyedséggel támadtak, visszatámadtak.

Még Pákh Imre, a magyar szövetség elnöke is és néhány operatőr és fotós is tapssal üdvözölte a gálaelőadást. A lehető legkisebb különbséggel győzött Ma Long, aki a döntőben a román Crisant verő koreai Joo Se Hyukkal találkozik.

Hálás lehet az asztaliteniszt kedvelő közönség a magyar szövetségnek, amely Budapestre hozta a világ legjobb játékosait.

Ma Long itt még a Chen Qi elleni mérkőzésen a Syma-csarnokban:

Eredmények – asztalitenisz World Tour
Férfi egyes elődöntők:
Ma Long (kínai) – Xu Xin (kínai) 4-3 (3, 9, -10, -7, -7, 9, 9)
Joo Se Hyuk (koreai) – Adrian Crisan (román) 4-2 (7, -8, 8, 5, -8, 8)
Döntő:
Ma Long – Joo Se Hyuk 4-3 (-7, 4, -4, 4, -7, 7, 8)
Női egyes elődöntők:
Wu Yang (kínai) – Guo Yan (kínai) 0-4 (-5, -5, -6, -8)
Liu Shiwen (kínai) – Li-Xiaoxia (kínai) 4-1 (8, 7, 9, -3, 8)
Döntő:
Guo Yan – Liu Shiwen 2-4 (8, -2-, 7, -5, -6, -6)
Férfi páros, döntő:
Xu Xin, Zhang Jike (kínai) – Chan Qi, Ma Lin (kínai) 0-4 (4, 4, 9, 6)
Női páros döntő:
Ding Ning, Liu Shiwen (kínai) – Fan Ying, Wu Yang (kínai) 4-1 (4, -8, 6, 5, 6)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik