Sport

Változatos idény után az ARAK-osok

Gazdaságilag nehéz, szakmai szempontból sikeres szabadtéri szezont zárt az ARAK Atlétikai Klub 2011-ben. A fehérvári atlétikai klub évzáróját tartotta pénteken este a Sóstói-stadionban.

Tölgyesi Előd szakosztályvezető mindenekelőtt arra hívta fel a figyelmet, hogy ez az esztendő korántsem volt egyszerű, hiszen a gazdasági válság a sportágba is begyűrűzött, ám a támogatók segítségével, valamint a szakosztály dolgozóinak hatékony önmérsékletével úrrá tudtak lenni a problémákon. A felnőttek között, akárcsak már évek óta Babos Rita vitte a prímet, immár harmadik esztendeje zsinórban két országos bajnoki címet gyűjtve hármas, és magasugrásban. Nem lehet panasz az ezüstös, és még nagyon fiatal László Dávidra sem, aki hármasugrásban akár még magasabb célokra is törhet, és csak 9 centire volt a junior EB szinttől. Végh Tibortól viszont többet várt a szakvezetés, a tavaly 5000 méteren szerzett ezüstérme után csalódás, hogy idén még az első nyolcba se került. Farkas Dárius tavaly robbant be, de ő még igazán nem kész versenyző, és vele kapcsolatban óvatosan fogalmaz a szakember. „Igazából nincs edzői felügyelet alatt napi szinten, mivel a fővárosban tanul, és csak néha edz nálunk. Amikor egészséges, akkor jól versenyez, ám ellenkező esetben sok az üresjárat. Ő letett egy olyan eredményt a tavalyi 5000 méteren elért harmadik helyével, amely alapján már várnánk a még jobbat.” – hangsúlyozta Tölgyesi Előd. A junior, illetve serdülő korosztály teljesítményével elégedett a klub, ki kell emelni azonban a serülő válogatott Szabó Dánielt, és Zsiga Mónikát, akik korosztályuk legjobbjai. „Bennük megvan a velük született képesség, amely alapján szép sikerek előtt állnak.” – tette hozzá Tölgyesi. „Alapjában véve sikeresnek ítélem az idényt, bár hiányérzetünk van a nemzetközi eredményesség tekintetében, több olyan világversenyt rendeztek, ahova szintet kellett teljesíteni, de ez idén ARAK-os versenyzőnek nem sikerült. Ilyen még nem fordult elő a klub történetében! Az ARAK Aktív sorozatnak azonban rendkívül kedvező fogadtatása volt, bízunk benne, hogy folytatódik.” – tudtuk meg.
Az évzárón, ahogy az előző években, most sem feledkezett meg a klub az országos megmérettetéseken dobogós helyezést elért sportolóiról, összesen negyvennyolcan kaptak jutalmat a vezetőségtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik