Sport

Vajda nem fél senkitől

Várja már a január végén kezdődő portugál edzőtábort a londoni olimpiai elsőszámú magyar aranyesélyese, Vajda Attila - interjú a szegedi olimpiai bajnokkal.

Peking bajnoka nem foglalkozik azzal, hogy itthon ki akarja őt megverni, teszi a dolgát és készül a válogatókra, amelyek közül neki csak egyet kell megnyernie ahhoz, hogy ott lehessen Londonban.

Idén is többen vadásznak majd a skalpjára a válogatókon, mit szól hozzá?

Ez évek óta így van, mindenki engem akar megverni C-1 1000 méteren, de régóta nem indult más ebben a számban a legfontosabb világversenyeken. Furcsa, hogy Kozmann György arról beszél, hogy nekiugrik a torkomnak egyesben, pedig őt azért támogatják, hogy a párosra készüljön. Annyit viszont el kell ismernem, hogy utánam ő legrutinosabb magyar kenus. A többi ellenfelem elég tapasztalatlan, Kozmann viszont már két olimpián szerzett bronzérmet, tisztában van vele, hogy miről szól az ötkarikás verseny.

Ez azt jelenti, hogy tőle van félnivalója?

Ez egyáltalán nem jelenti azt. Nekem az eddigi eredményeim, a tavalyi világbajnoki győzelmem miatt elég egy válogatót megnyernem és mehetek az olimpiára, szóval szerintem nincs miért aggódnom. Az elmúlt években többször előfordult, hogy tavasszal nem én voltam a legjobb formában, Nagy Péter tavaly legyőzött a magyar bajnokságon, aztán a szegedi világbajnokságon már nem volt annyira a helyzet magaslatán, még kvótát sem tudott szerezni Széles Gáborral párosban, míg én világbajnok lettem. Furcsa helyzet, hogy miattuk nincs elég kenus kvótánk, ehhez képest őket támogatja a szövetség, míg csapattársamat, Horváth Gábort nem, pedig ő is pótkvalifikációt szeretne szerezni C-1 200 méteren a poznani kontinentális pótkvalifikációs versenyen.

Hogyan telnek a napjai, hogyan folytatódik a felkészülése a szezon kezdetéig?

Ma (01.20. péntek) nagyszabású sajtótájékoztatót tart 14 órától a szegedi Napfényfürdőben klubbom, az EDF DÉMÁSZ Szeged, amin természetesen én is részt veszek. Köszöntöm a szakosztály magyar bajnokait, élménybeszámolót tartok utánpótláskorú versenyzőknek és tájékoztatom a sajtót a felkészülésem alakulásáról. Egyébként a januárom eddig egész jól telt, nem zavarta semmi a munkámat, de szeretnék már Portugáliában lenni és végre vízre szállni. A hónap végén utazunk, és 9 hétig leszünk az edzőtáborban csapattársaimmal, Vécsi Viktor kenusaival. Áprilisban jövünk haza, utána májusban szeretnék versenyezni egy jót a poznani világkupán és felkészülni a júniusi válogatóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik