Sport

Szenzációs eredmény a magyar asztaliteniszezőtől

Lindner Ádám a világranglista 30. helyén álló koreai játékost győzött le az asztalitenisz World Tour budapesti állomásán.

Kiválóan kezdődött az ITTF World Tour első, budapesti állomásának főtáblás nyitánya a Syma-csarnokban, legalábbis magyar szempontból.

Kezdjük a legnagyobb sikerrel: Lindner Ádám a világranglista jelenlegi 30. helyezettje, a dél-koreai Seo Hyun Deok ellen bravúros, 4-2-es győzelmet aratott, ezzel bejutott a második fordulóba. Nagyon régen volt arra példa, hogy magyar férfi játékos ilyen magasan jegyzett ellenfelet győzzön le.

A férfiak további eredményeire térve: Pattantyús Ádámnak a világranglista 7. (!) helyén álló, a 2008-as pekingi olimpia győztese Ma Lin várt, nem evett sok sót, ami nem is meglepetés.

Zwickl Dániel viszont fantasztikus győzelmet aratott a brazil Cazuo Matsumoto ellen. Az ötszettes meccsen minden játszma végletekig kiélezett volt, az idegekkel jobban bírta a magyar fiú.

És így tett Kosiba Dániel is, aki öldöklő csatát folytatott a francia Jeremy Petiot ellenében. A magyar srác végül 4-3-ra nyert, az utolsó szettben 5-re verve az ellenfelet.

A hölgyeknél továbblépett Póta Georgina, Lovas Petra, két éljátékosunk, kikapott viszont Pergel Szandra, Ambrus Krisztina, Li Bin és Kertai Rita is.

Téglás Pétert, a magyar női válogatott szövetségi kapitányát kérdeztük arról, miért is fontos ez az esemény a mieink számára, és hogyan szerepeltek eddig a lányok:

“Akiknek illett feljutnia a főtáblára az meg is tette nagyjából. Aki az első napot túléli, azt mondhatjuk, hogy jól szerepelt, ez egy rendkívül erős mezőny, ahol a második fordulóban már nagyon komoly ellenfelek jönnek. Azért fontos a versenysorozat, és annak budapesti állomása, mert értékes világranglista pontokat lehet szerezni rajta, ami a későbbi, komoly versenyeken a kiemelések miatt lényeges.

A legfontosabb számunkra az, hogy ezen a versenyen sokkal több magyar elindulhatott, mint a többi, nagyobb anyagi ráfoirdítást igánylő nemzetközi versenyen. Így egyesek olyan játékosokkal találkozhattak, akiket legfeljebb az interneten láttak korábban vagy a televízióban. Az U21-esek között Madarász és Ambrus a 16 között van, reméljük, sokáig jutnak el” – fogalmazott Téglás Péter, aki hozzátette, a következő World Tour állomás Szlovénia lesz, egy hét múlva, oda várhatóan hat magyar lány utazik.

Eredmények – asztalitenisz World Tour
Női egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Póta Georgina – Katerina Penkavova (cseh) 4-1 (9, 10, 9, -3, 9)
Lovas Petra – Sara Ramirez (spanyol) 4-1 (-11, 9, 4, 4, 7)
Vu Jang (kínai) – Pergel Szandra 4-0 (6, 9, 2, 7)
Park Mi Jung (dél-koreai) – Ambrus Krisztina 4-0 (5, 3, 3, 11)
Zhenqi Barthel (német) – Li Bin 4-0 (4, 5, 8, 6)
Seo Hyo Von (dél-koreai) – Kertai Rita 4-1 (6, -10, 4, 5, 5)
Férfi egyes, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Pattantyús Ádám – Ma Lin (kínai) 0-4 (5, 6, 6, 2)
Lindner Ádám – Seo Hyun Deok 4-2 (7, 5, 9, -6, -3, 8)
Zwickl Dániel – Cazuo Matsumoto 4-1 (9, 10, -10, 9, 11)
Kosiba Dániel – Jeremy Petiot (francia) (-6, -8, 3, 6, 7, -11, 5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik