Sport

Mr. Big Shot él és virul

A veterán Chauncey Billups hárompontosával a Los Angeles Clippers legyőzte a címvédő Dallas Maverickset a tengerentúli kosárlabdaligában.

Zsinórban harmadik este (magyar idő szerint hajnalban) lépett pályára a Los Angeles Clippers az NBA-ben, ezúttal a címvédő Dallas Mavericks látogatott az Angyalok városába, a hazaiak ezúttal is nélkülözték Chris Pault. Elképesztően izgalmas négyszer 12 percet varázsoltak a csapatok a parkettre, az utolsó negyed előtt például még egál volt az állás.

A kissé kaotikusra sikeredett hajrában Jason Terry egy hármassal a Dallast juttatta egypontos előnybe, a Clippersnek villantania kellett a győzelemhez. Ez sikerült, az oldalvonali bedobás után Blake Griffin a legjobb helyre, Chauncey Billups kezébe adta a labdát, a 35 esztendős irányító pedig vajkönnyedén hintette be a trojkát, a régi szép időket idézve – a 2004-ben a Detroit Pistonst bajnoki gyűrűig vezető Billups karrierje során számos fontos kosarat dobott az utolsó pillanatokban, innen a Mr. Big Shot becenév.

A meccs összefoglalója, érdemes megnézni:

Mindeközben a San Antonio Spurs megszerezte első idegenbeli sikerét a mostani szezonban. A veteránokkal teletűzdelt Sarkantyúsok Floridában vendégeskedtek az Orlando Magicnél, Tony Parker pedig 25 ponttal, 7 lepattanóval és kilenc gólpasszal járult hozzá a hosszíbbtásban kicsikart sikerhez. A túloldalon – talán mondani sem kell – Dwight Howard vitte a prímet, 24 pontja és 25 lepattanója azonban ezúttal kevésnek bizonyult.

Született egy meglepő eredmény is, ugyanis a tök utolsó Washington Wizards hazai pályán elcsípte az Oklahoma City Thundert, pedig Kevin Durant 33, Russel Westbrook 36 pontot dobott – igaz a többiek közül egyedül James Harden nyújtott elfogadhatót, Kendrick Perkins például a neki szánt bő 28 perc alatt kvázi a gyűrű felé sem nézett. 2010 1/1-ese, John Wall volt az este hőse, 25 pontjával csapata legeredményesebbje volt.

A Denver Nuggets hosszabbításban verte a Phialdelphia 76erst, a Boston Celtics a tartalékos Toronto Raptors ellen hozta a kötelezőt, a New Jersey Nets pedig némi meglepetésre lenyomta a Golden State Warriorst. A Phoenix Suns a New Yorkot, az Atlanta Hawks a Portland Trail Blazerst, a Memphis Grizzlies a New Orleans Hornetset, a Minnesota Timbwrwolves a Detroit Pistonst, a Sacramento Kings pedig az Indiana Pacers győzte le csütörtök hajnalban.

Eredmények – NBA, alapszakasz
Orlando Magic-San Antonio Spurs 83-85 – hosszabbítás után
Philadelphia 76ers-Denver Nuggets 104-108 – h u.
Washington Wizards-Oklahoma City Thunder 105-102
Boston Celtics-Toronto Raptors 96-73
New Jersey Nets-Golden State Warriors 107-100
New York Knicks-Phoenix Suns 88-91
Atlanta Hawks-Portland Trail Blazers 92-89
New Orleans Hornets-Memphis Grizzlies 87-93
Minnesota Timberwolves-Detroit Pistons 93-85
Sacramento Kings-Indiana Pacers 92-88
Los Angeles Clippers-Dallas Mavericks 91-89

Ajánlott videó

Olvasói sztorik