Sport

Két magyar ezüst az ifjúsági téli olimpián

Kovács Attila és Gasparics Fanni második lett a jégkorongozók egyéni ügyességi versenyszámában az Innsbruckban zajló, ifjúsági téli olimpián.

Kovács Attila és Gasparics Fanni egyaránt ezüstérmes lett a jégkorongozók egyéni ügyességi versenyszámában az Innsbruckban zajló, első ifjúsági téli olimpián, ezzel a magyar csapat megszerezte első érmeit az eseményen.

Az ügyességi versenyben hat részfeladat – gyorsasági korcsolyázás, lövési pontosság, szlalomkorcsolyázás, lövőerő, passzolási pontosság és korongvezetés – összesítése alapján hirdettek győztest.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a 19 ponttal zárt Gasparics (aki tagja az A csoportos vb-részvételt kiharcoló U18-as válogatottnak) két, míg 21 pontos Kovács – akinek édesapja sokszoros válogatott játékos, egyúttal a magyar szövetség alelnöke – egy részfeladatban bizonyult a legjobbnak. A férfiak mezőnyében a lett Augusts Valdis Vasilonoks (22 pont), a nőknél pedig a holland Julie Zwarthoed (22) győzött.

Az IIHF Skills Challenge egyéni ügyességi, gyorsasági versenyszámában nyolc jégkorongozó jutott a döntőbe, ahol a hat versenyszámban párokban, egyenes kieséses rendszerben zajlott a verseny.

Hogy mit kell csinálni az ügyességi jégkorongban? Például ezt:

Vagy éppen ezt:

Nemkevésbé:

Ez pedig már Innsbruckban történt:

A nap többi magyarja közül Kékesi Márton 21. lett az alpesi sízők óriás-műlesikló versenyében, Bodnár Zénó 34. helyen végzett a sífutók sprintversenyében, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál 500 méteren Farkas Tamás és Tóth Tímea egyaránt C döntőbe jutott, végül előbbi 10., utóbbi 12. lett.

A vasárnapig tartó korosztályos csúcseseményen 6 sportág 15 szakágának 63 versenyszámában több mint ezer 14-18 év közötti sportoló vesz részt. Magyarországot kilenc versenyző képviseli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik