Sport

Kiss László szerint Kecskemét úszófellegvár lehet

Nemcsak edzőtáborok, hanem komoly versenyek is lehetnek az új kecskeméti uszodában, a város a sportág bástyájaként működhet.

A válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön a helyszínen utalt arra, hogy Kecskemétnek tradíciója volt az úszósportban, mert a negyven évvel ezelőtt megépült régi uszoda rengeteg magyar bajnokságnak, országos versenynek, edzőtábornak adott otthont.

A város vezetőinek a társaságában az új létesítményt megtekintve Kiss László hangsúlyozta: modern körülmények között tudnak az úszók edzőtáborozni, ezért nem véletlen, hogy már a második edzőtábort szervezik itt. Jelenleg Gyurta Dániel, a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes mellúszó is Kecskeméten készül.

A szakvezető elmondta: az olimpiáig három alkalommal szeretnének itt edzőtábort szervezni, így a válogatott minden tagja meg fogja ismerni az új létesítményt. Szerinte a kecskeméti uszoda medencéje nagy versenyek megrendezésére is alkalmas, a lelátó az, ami kicsinek tűnik ahhoz, hogy világversenyt lehessen benne rendezni. Erre azonban valamilyen megoldást lehet találni – fűzte hozzá.


Zombor Gábor,
Kecskemét polgármestere emlékeztetett rá, hogy eddig a helyi közönség tesztelte a hétmilliárd forintos beruházással elkészült uszodát, most pedig már olimpiai bajnokok is érkeznek a városba. A városvezető bízik abban, hogy nemzetközi versenyeket tudnak majd a komplexumban rendezni, illetve abban, hogy nagyon sok kecskeméti fiatal tanul meg úszni és kezd el sportolni. Zombor Gábor utalt arra, hogy a közelben születhet egy új szálloda, melynek építését már a tavasszal elkezdhetik.

A terheléses próbaüzemben működő fedett versenyuszoda egyben wellnessközpont is, ahol fedett élménymedencék, családi zóna, fitneszrészleg, szaunakert nyújt szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget a vendégeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik