Sport

Ilyen az egységes csapat!

Micsoda siker! Időn túli hétméteressel hozta döntetlenre tegnap a Mocsai csapat a spanyolok elleni Európa-bajnoki csoportmeccset. Visszhangok.

Aki átélt már hasonló sikert az sejtheti, tegnap este elmaradt a kötelező lámpaoltás a kézilabda válogatottnál. Helyszíni jelentések szerint, mint minden sportöltözőben, úgy a magyar kézisek újvidéki öltözőjében is sikert követően hosszú időn keresztül dübörgött a zene. A játékosok és az edzők rendkívüli sikerként élték meg a világbajnoki bronzérmes spanyol kézilabdaválogatott elleni tegnap esti újvidéki 24-24-es döntetlent. Az is volt.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány a kézilabda szövetség honlapjának így értékelt: „Mindkét csapatnak gratulálok. Nagyon komoly eredményt értünk el a rendkívül magasan jegyzett, vb-bronzérmes spanyolok ellen. Az 5-1-es nyitottabb védelem ellen voltak nehézségeink, több ziccert kihagytunk. Drámai végjátékban, úgy gondolom, igazságos döntetlen született. Nagyon nehéz csoportban versenyzünk, rendkívül büszke vagyok a csapatomra. A spanyoloknak sok sikert, magunknak pedig továbbjutást kívánok.”

Császár Gábor, aki hét góljával és játékidőn túl belőtt hetesével főszereplője volt az estének a csapategységet emelte ki a siker fő okaként: „Úgy érzem, hogy a mi kis csapatunk extra eredményt ért el, és már most mondhatom, hogy nem hiába jöttünk el az Európa-bajnokságra. Örülök, hogy ennyi embernek szereztünk örömöt. Sokan kérdezik, mekkora felelősség ilyen szituációban időn túli büntetőt dobni, de mondhatom, hogy nem hatott rám bénítólag, mert tudtam, éreztem, hogy a társak ott állnak mellettem. Bízom benne, hogy tovább tudunk jutni.” 

Nem lehet elmenni Zubai Szabolcs teljesítménye mellett sem. A válogatott beállósa az orosz meccsen szerzett izomsérülése ellenére vállalta a játékot. Majd 40 percet töltött a pályán, valamennyi kispadon töltött pillanatban az orvosi stáb kezelte, ennek ellenére háromszor volt eredményes.

Íme a mérkőzés utolsó három perce – fantasztikus!

A csapat mai programjában délelőtt átmozgató séte. Délután videóelemzéssel és könnyű átmozgató edzéssel készülnek Mocsai Tamásék a világbajnoki címvédő francia válogatott ellen. A pénteki utolsó csoportmérkőzésen combsérülés miatt nem szerepelhet ellenünk Michae:l Guigou, az olimpiai és világbajnok, Eb-címvédő francia férfi kézilabda-válogatott balszélsője.

Claude Onesta szövetségi kapitánynak úgy döntött, behívja a keretbe Samuel Honrubiát. A Montpellier játékosa a tervek szerint már a pénteken 20:15-kor kezdődő, magyarok elleni összecsapáson pályára lép.

Férfi Európa-bajnokság, C-csoport, 2. forduló:
SPANYOLORSZÁG-MAGYARORSZÁG 24-24 (11-12)
Újvidék, játékvezetők: Geipel, Helbig (németek)

SPANYOLORSZÁG:
Sierra, Hombrados (kapusok), Aguinagalde 1, Canellas 6 (4), A. Entrerrios 2, R. Entrerrios 2, J. Garcia 1 Garcia Parrondo 1, Guardiola 2, Gurbindo, Maqueda 1, Morros, Romero 2 (2), Sarmiento 1, Tomas 1, Ugalde 4. Szövetségi kapitány: Valero Rivera.

MAGYARORSZÁG:
Mikler, Fazekas (kapusok), Ancsin, Császár 7 (5), Harsányi 1, Ilyés 2, Iváncsik G. 2, Krivokapics, Laluska, Mocsai 7, Nagy K., Putics, Schuch 1, Szöllősi 1, Zubai 3. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.

Kiállítások:
0, illetve 10 perc.
Hétméteresek:
7/6, illetve 5/5.

A csoport másik mérkőzésén:

Oroszország-Franciaország 24-28 (11-16)

A csoport állása: 

1. Spanyolország 3 p (53-50)
2. Franciaország 2 p (54-53)
3. Magyarország 2 p (55-55)
4. Oroszország 1 p (55-59)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik