Sport

Berendezkedett Dél-Amerikában a Dakar-rali

Etienne Lavigne, a Dakar-rali versenyigazgatója azt mondta, hogy a viadal "jól érzi magát" Dél-Amerikában, és még hosszú ideig ott is marad.

“Felemelő érzés volt, hogy a limai befutónál közel egymillió néző gyűlt össze” – nyilatkozta Etienne Lavigne az Olé című argentin sportnapilapnak.

Az igazgató elmondta, hogy a következő viadal rajtja december 30-án vagy január 6-án lesz Limában, a célt pedig a Moneda Palota előtt alakítják ki Santiago de Chilében. A jövő évi versenybe várhatóan Bolívia is bekapcsolódik.

A világ legnagyobb tereprali-viadalát először 2009-ben bonyolították le Argentínában és Chilében, majd a 2010-es és a tavalyi kiírást is itt rendezték. A vasárnap befejeződött idei, 33. Dakaron Peruban volt a befutó.

A Dakar-rali annak következményeként került Dél-Amerikába, hogy terrorfenyegetettség miatt 2008-ban törölni kellett a versenyt az eredeti helyszínen, Afrikában. A törlésről egy nappal a rajt előtt, január 4-én határoztak; a verseny 1979 óta íródó históriájában példátlan döntés azért született meg, mert nem lehetett garantálni a versenyzők és a kísérők testi épségét a nyolc mauritániai szakaszon. A szervezők azóta több alkalommal is kinyilvánították, hogy a viadal előbb vagy utóbb visszatér az afrikai utakra, ám Lavigne szavaiból arra lehet következtetni, hogy ez csak a távoli jövőben valósulhat meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik