Sport

Újra a győzelem ösvényén a Miami

A Miami Heat kosárlabdacsapata hazai pályán 120-98-ra verte a San Antonio Spurst az NBA legutóbbi játéknapján.

A floridai csapatban nem volt ott a 30-at január 17-én betöltő Dwyane Wade, a klasszis bokasérüléssel küzd. Így kénytelen volt a másik két szupersztár, LeBron James és Chris Bosh húzni a csapat szekerét, ez pedig a jelek szerint nem okozott gondot nekik.

Az első félidőben még döcögött a Heat gépezete, a Sarkantyúsok így 14 ponttal is megléptek a nagyszünetig. A harmadik negyedben aztán rákapcsolt a Miami és egy 17-0-s (!) rohanásnak köszönhetően átvette az irányítást, majd kiütötte ellenfelét. James 33 ponttal, 10 assziszttal és öt lepattanóval zárt, Bosh 30 egységig és 8 rigóig jutott. Mindeképpen örömteli hír a Heat-fanok számára, hogy a holtszezonban megműtött Mike Miller visszatért a csapatba, mindezt hibátlan teljesítménnyel tette, ugyanis hatból hat hármast is bevert.

Így ütötte ki a Miami a San Antoniót:

Dwight Howardot minden bizonnyal felpaprikázta a New York elleni visszafogottabb produkciója, ugyanis szerda hajnalban gurított egy 25 pontos, 17 lepattanós, négy-négy gólpasszos és blokkos teljesítményt. Ennek a kárvallottja a Charlotte Bobcats volt.

Meglepő vereséget szenvedett a Los Angeles Clippers amely mindössze 79 pontot tudott összegereblyézni Utahban, igaz a csapat esze, Chris Paul sérülés miatt kihagyta a mérkőzést. A Chicago Bullst nem zavarta, hogy sztárirányítója, Derrick Rose a partvonalon kívül ragadt, így sem okozott gondot a Phoenix Suns legyűrése, Carlos Boozer 31 egységgel zárt.

Eredmények – NBA, alapszakasz
Miami Heat-San Antonio Spurs 120-98
Orlando Magic-Charlotte Bobcats 96-89
Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors 95-105
Chicago Bulls-Phoenix Suns 118-97
Milwaukee Bucks-Denver Nuggets 95-105
Houston Rockets-Detroit Pistons 97-80
Utah Jazz-Los Angeles Clippers 108-79

Ajánlott videó

Olvasói sztorik