Sport

Heroikus csatában verte a Lakers a címvédőt

Kevés pontot, ám annál nagyobb küzdelmet hozott a Los Angeles Lakers és a Dallas Mavericks meccse az NBA-ben.

Meccsdömping volt a tengerentúli profiliga legutóbbi játéknapján, összesen 11 találkozóra került, a magyar drukkerek pedig amiatt is dörzsölhették a tenyerüket, mivel pár összecsapást „emberi” időben rendeztek, azaz még itteni idő szerint hétfőn este is bele lehetett kukkantani a történésekbe. Ennek oka a Martin Luther King nap volt, melyre minden évben hanuár harmadik hétfőjén kerítenek sort az USA-ban.

Így többen is láthatták hazánkban, amint a New York Knicks úgy kap ki az Orlando Magictől, hogy hazai oldalon Tyson Chandler és Amare Stoudemire remekül védekezett az emiatt a megszokottnál szürkébben teljesítő Dwight Howardon. Anderson lépett elő floridai oldalról és 30 ponttal segítette sikerhez a Magicet.

A tavalyi alapszakaszgyőztes Chicago Bulls ötmeccses sikerszériáját sirathatja, a Derrick Rose nélkül felálló Bikákon a Rudy Gay vezette Memphis Grizzlies fogott ki.

Egy mérkőzés összefoglalója helyett álljon itt a játéknap tíz legszebb jelenete:

Az este slágermérkőzésére ugyanakkor már hajnalban került sor, a Los Angeles Lakers a regnáló bajnokot, a Dallas Maverickset fogadta. Kiegyenlített csata folyt a pályán, köszönhetően annak, hogy a csapatok pocsékul dobtak, egyik fél sem tudott nagyon ellépni a másiktól – a Tavasok például mindössze hét pontot dobtak a harmadik negyedben. Jó tíz másodperccel a vége előtt 70-70 volt az állás, ám ekkor előlépett a szezon eddigi részében elég visszafogott produkciót nyújtó Derek Fisher és a tőle megszokott dobómozdulattal süllyesztett el egy triplát a dallasi gyűrűben 3,1 másodperccel a végső dudaszó előtt. Vince Carter a túloldalon nem járt sikerrel, az arany-lilák nyerték meg a meccset. Kobe Bryant az utóbbi találkozókon csuklóból hintette a 40 pontokat, ezúttal be kellett érnie 14-el.

Zsinórban hetedik meccsét is megnyerte az Oklahoma City Thunder, Kevin Durant 28 ponttal vezette sikerre övéit Bostonban. Az OKC jelenleg 12-2-vel áll, ezzel a legjobb mutatót tudhatja magáénak a ligából. A Celticsnél döcög a szekér, a Kelták csak a tizedikek a nem túl acélos keleten.

Eredmények – NBA, alapszakasz
New York Knicks-Orlando Magic 93-102
Philadelphia 76ers-Milwaukee Bucks 94-82
Charlotte Bobcats-Cleveland Cavaliers 94-102
Los Angeles Clippers-New Jersey Nets 101-91
Boston Celtics-Oklahoma City Thunder 88-97
Los Angeles Lakers-Dallas Mavericks 73-70
Memphis Grizzlies-Chicago Bulls 102-86
Washington Wizards-Houston Rockets 106-114
New Orleans Hornets-Portland Trail Blazers 77-84
Atlanta Hawks-Toronto Raptors 93-84
Minnesota Timberwolves-Sacramento Kings 99-86

Ajánlott videó

Olvasói sztorik