Sport

Verhetetlen otthon a San Antonio

A San Antonio Spurs a tengerentúli kosárlabda-bajnokságban már kilencedik hazai győzelmét aratta.

A San Antonio Spurs mindig képes meglepetéseket okozni. Gregg Popovich veteránokkal teletűzdelt gárdája hiába veszítette el a kéztörést szenvedő Manu Ginobilit, a Sarkantyúsok már három meccse nem találtak legyőzőre, legutóbb a nagy rivális Phoenix Sunst sikert legyűrniük.

A magyar idő szerint hétfő hajnali (kora reggeli?) mérkőzésen Tim Duncan 24 pontot dobott és 11 lepattanót szedett, Tony Parker 17 egységet és 9 asszisztot gereblyézett össze. A Spurs végül 102-91-re nyert, pedig a Sunsban már ott volt a pénteki mérkőzést kihagyó Steve Nash és Grant Hill is.

A San Antonio a második nyugaton, az együttes mind a kilenc hazai mérkőzését megnyerte, ez pedig a franchise második legjobb idénykezdete a 2007-08-as szezon óta, amikor 13-0-val nyitott a bajnokságban hazai környezetben. A mérleg másik oldalán ugyanakkor pocsék a mutató, a Spurs ugyanis mind a négy meccsét elbukta San Antoniotól távol. A Phoenix zsinórban negyedszer kapott ki.

Így nyert a San Antonio:

Rendeztek egy másik nyugati rangadót is a legutóbbi játéknapon, a Utah Jazz a Denver Nuggets vendégeként diadalmaskodott 106-96-ra. A meccs hőse Paul Millsap volt, aki egymaga 26 pontot és 12 lepattanót jegyzett. A Muzsikusok 26 esztendős játékosa az utolsó negyedben nyújtott maradandót, ugyanis 16 ponttal terhelte meg ebben a játékrészben a hazai hálót.

A vasárnap harmadik mérkőzésén a Golden State Warriors a több sebből vérző Detroit Pistons otthonába látogatott. A mostanság némi életjelet mutató Dugattyúsok megnehezítették nyugati riválisuk dolgát, azonban hiába Greg Monroe 25 pontja és 8 lepattanója, a GSW győzelemmel távozott a Palace of Auburn Hills csarnokból. A győztes oldalon David Lee 24 egységgel, Dorell Wright dupla-duplával zárt (11-11 pont és lepattanó).

Eredmények – NBA, alapszakasz
Detroit Pistons – Golden State Warriors 91-99
Denver Nuggets – Utah Jazz 96-106
San Antonio Spurs – Phoenix Suns 102-91

Ajánlott videó

Olvasói sztorik