Sport

“Kicsit féltem az utolsó szakasztól”

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős az előkelő 21. helyen fejezte a világ leghosszabb és legnehezebb terepraliviadalát, a Dakar-ralit.

Amint arról már írtunk, vasárnap befejeződött Dél-Amerikában a Daka-rali, a január elsején rajtoló viadalt az autósoknál és a motorosoknál is egy francia legenda, Stéphane Peterhansel és Cyrill Despres végzett az élen.

Rgy magyar duó, nevezetesen Szalay Balázs és Bunkoczi László is kitett magáért, ugyanis az utolsó napot a 15-ként teljesítette a páros, ezzel pedig az összetett verseny 21. pozíciójában zárt. “Még ez az utolsó szakasz sem volt könnyű. Nekünk semmi gondunk sem volt, persze, poroltak előttünk, de ez normális ezen a Dakaron. Bevallom, kicsit féltem az utolsó szakasztól, mert olyan egyszerűnek tűnt a leírás alapján…” – adott gyors helyzetértékelést a beérkezés után a magyar pilóta.


“Persze, mert nem írták bele a mély homokos részeket, amelyekbe így váratlanul érkezett meg az ember”
– tette hozzá navigátora, Bunkoczi.

“A Dakaron mindig remek érzés beérni a célba, hiszen ez azt jelenti, hogy sikerült legyőznünk a sivatagot, jelen esetben a világ legszárazabb sivatagát, az Atacamát, meg azt is jelenti, hogy a csapat jól dolgozott és hogy együtt leküzdöttük az akadályokat. Ahhoz képest, hogy a verseny első hetében alig volt olyan napunk, amikor ne lett volna technikai gondunk, a huszonegyedik helyen értünk célba, ami nem rossz. Persze, a top tízben szerettünk volna lenni, de a történtek ismeretében nem vagyok elégedetlen. Sőt, örülök, hogy itt vagyunk a célban” – vette vissza a szót Szalay.

Az Opel Dakar Team rutinos versenyzője egyébként már a 11. Dakar-raliján vett részt, ebből hétszer célba is ért, ami magyar rekordnak számít. Bunkoczi László hatodjára segítette Szalay dolgát a dűnék közt, érdekesség, hogy a páros lemásolta 2005-ös produkcióját, amikor az utolsó napot szintén 15-ként teljesítette, amivel az összetettben a 21. helyen zárt – ez a páros legjobb eredménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik