Sport

Bágyadt kezdés után biztos győzelem

A női kosárlabda NB I vasárnapi győri mérkőzésén a kezdeti sikertelenség ellenére végül hazai pályán nyert az UNI SEAT Győr.

Zöld-fehér rangadóra készült az UNI SEAT Győr és az FTC, ám a hazaiak meglehetősen bágyadtan kezdték el a mérkőzést. A Fradi sem az év játékát produkálta, így aztán az első negyed 13-11-es győri előnnyel zárult, amitől nem rágta le a körmét egyetlen néző sem. A második negyed győri szempontból maga volt a rémálom, a hazaiak nem tudtak mit kezdeni az FTC behuzódó védekezésével és hiányzott belőlük a korábban megszokott sebesség és elszántság is.

Aztán a szünet után óriásit változott a játék képe, a győri lányok morcos, agresszív védekezésükkel rendre megállították a fővárosiakat és lassan, de biztosan felőrölték az FTC ellenállását. Aztán az utolsó negyedben helyreállt a rend, Nagy-Bujdosó Nóra is elkezdett zakatolni, Hollingsworth pedig rendet csinált a palánkok ellen. Így ha a vártnál nehezebben is, de végül biztosan győzött a Győr.

Füzy Ákos: Janus arcúak voltunk a mai mérkőzésen, az első félidőben görcsösen és rossz felfogásban játszottunk, nagyon érződött rajtunk a Galatasaray mérkőzés okozta sokk. A második félidőben megtaláltuk a motivációnkat és az elvégzett munkának köszönhetően felszínre tudtuk hozni az erényeinket, a harcosságot, küzdőszellemet és hitet egymásban és a győzelemben.

UNI SEAT Győr-FTC 74-58 (13-11, 13-21, 25-18, 24-8)

Győr, Egyetemi Csarnok 400 néző

Játékvezetők: Győrffy, Hegedüs, Vida

UNI SEAT Győr: CIGLAR 12/6, Rasheed 7, Laklóth 2, NAGY-BUJDOSÓ NÓRA 15, Sujanova 2 Csere: Őri 5/3, Simon 3, Semsei 9/3, HOLLINGSWORTH 20

FTC: Englert 11/9, Ruják 6, TURÓCZI 12, SÜLE 12, Russai – Csere: Tamás 7/3, Kovács K. 5, Hegedüs 3, Barnai 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik