Sport

Rájátszásba ért a SAPA Fehérvár!

Amiről egész szezonban álmodtak Fehérváron, valósággá vált! Az Acroni Jesenice legyőzésével az EBEL legjobb hat csapata közé jutott a kék-fehér gárda.

Még, hogy az Élet nem ismétli önmagát! Már megint az a fránya plexi! Akárcsak pénteken az Olimpija Ljubljana elleni találkozó előtt, most is eltörött a bemelegítés alatt a pályát övező plexi, így újfent késett a mérkőzés kezdése. Szerencsére a folytatás már nem idézte a másik szlovén élcsapat ellen gólzáporos meccset, amelynek végén a Volán húzta a rövidebbet. Jött Sofron István menetrendszerinti találata, amelyet ugyan kiegyenlítettek, de a középső harmad már egyértelmű hazai fölényben telt. Előbb Kovács Csaba, majd Vas Márton vette be Gasper Kroselj ketrecét. Ezután, már nem volt más feladatuk a fehérváriaknak, hogy megőrizzék ezt az előnyt. Szerencsére ellenfelük, a liga sereghajtója egyáltalán nem tudott hatékony játékkal kirukkolni, így ünnepelhettek a Volán drukkerek, hiszen csapatuk fennállása óta másodjára jutott be az EBEL play-off-jába. Az liga kiírása szerint a magyar csapat a legjobb hatba került, innen folytatja előbb a középszakaszt jövő vasárnaptól, majd az igazi rájátszásban a hathoz, köztük a Volánhoz csatlakozik az alsóház (7-11. hely) legjobb két csapata.

Kevin Primeau természetesen boldogan fogadta a gratulációkat: – Nagyon fegyelmezetten játszott ma a csapat, nincs más dolgom, hogy gratuláljak a társaság minden tagjának. Az év elején azt a célt tűzte ki a csapat, hogy nemcsak a rájátszásba kell jutni, hanem a legjobb hat közé. Úgy érzem az egész alapszakaszban nyújtott produkcióval meg vagyok elégedve! Most arra kell figyelnünk, hogy megfelelő nyugodtsággal álljunk hozzá a további találkozókhoz. A következő tízmeccses szakasz előtt elsősorban fizikailag kell erősíteni a csapaton.

SAPA Fehérvár AV19 – Acroni Jesenice (szlovén) 3–1 (1–1, 2–0, 0–0)
Gólszerzők: Sofron (Ladányi, Vas M.), Kovács Cs. ( Mihály Á.), Vas M. (Sofron., Durco), ill. Pusa (Magovac, Grahut)  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik