Sport

Kívánságműsor és küzdelem Újvidéken

A hétfőn kezdődő férfikézilabda-Eb-n nehéz dolga lesz a mieinknek, köztük az újsütetű csapatkapitánynak, Ilyés Ferencnek.

Hétfőtől érdekes napok köszöntenek a magyarokra Újvidéken, ahol Európa legjobb férfi kézilabdázói csatáznak egymással.

A Mocsai Lajos vezette magyar válogatott kitűnő körülmények között készülhet a meccsekre, és a hírek szerint szurkolókban sem lesz hiány.

Az olimpiai selejtezős hely már megvan, de a majdani kvalifikációs torna szempontjából nem mindegy, hogy miképpen zárjuk a kontinensviadalt, arról nem is beszélve, hogy elvileg Újvidékről is vezet egyenes út Londonba, de ehhez óriási bravúr kellene.

Ilyés: Először jussunk tovább, aztán majd meglátjuk
A válogatott háza táján egységes, összetartó hangulat uralkodik, ez érződött a csapatkapitány Ilyés Ferencen is, aki még az elutazás előtt válaszolt a Sport24 kérdéseire.
Gratulálok a csapatkapitánysághoz, a gyakorlatban ez milyen kötelezettségekkel, illetve kiváltságokkal jár?
Röviden? Semmilyennel. Illetve azzal, hogy még jobban kell teljesítenem a pályán. Egyébként a legfőbb feladatom a játékostársaim kéréseinek továbbítása a csapatvezetés felé, és szelíd nyomást gyakorolni a vezetőkre, hogy lehetőség szerint teljesüljenek a kívánságok.
Könnyebség, hogy már olimpiai selejtezősként játszanak?
Egyrészt nem foglalkozunk most ezzel, másrészt meg nagyon is, nem mindegy, milyen lesz a kiemelésünk. Egyébként pedig nagyon nehéz meccsek várnak ránk, mindig a soron következő lesz a legfontosabb, minden mérkőzésen egy feladatunk van, függetlenül az aktuális ellenféltől: nyerni kell!
A szakvezetés a legjobb nyolc közé jutást jelölte meg célként, van-e titkos, de felvállalható óhajuk?
Miután nagyon nehéz a csoportunk (Oroszország, Spanyolország, Franciaország), az elsődleges feladat az, hogy továbbjussunk, aztán majd meglátjuk.
Újvidék közel van, sok magyar szurkoló lesz, de akár rokonok, barátok is láthatják önöket a helyszínen.
Több ismerősöm is kilátásba helyezte a jelenlétét, de ami a legfontosabb, hogy édesapám is eljön Erdélyből, a franciák elleni meccsre van jegye. Remek, családias hangulatban játsszuk majd a meccseinket, de a válogatott tagjainak hiába lesznek kint ismerősei, családtagjai, természetesen mindent a lehető legjobb szereplésnek rendelünk alá, nem igazán fogunk érintkezni a külvilággal az Eb alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik