Sport

Luxuskörülmények közt a kézisek

A Magyar Kézilabda Szövetség még mindig Nagy Lacival képzeli el a londoni olimpiát. Hogy miért ilyen biztos ez? Hát azért, mert...

…..mert tavaly októberben a DigiSport Reggeli Start adásában Vetési Iván a szövetség elnöke ezt nyilatkozta. Másrészt pedig azért, mert a sportvezető azt is állította, hogy „Most már nem a személyes rábeszélésen múlik: azon vagyunk, hogy a válogatottak számára a megfelelő feltételeket megteremtsük.”

Na, mármost. Tudvalevő, hogy Nagy Lacinak a többi közt az nyomta a lelkét, hogy a szövetség a régmúltban nem biztosított megfelelő, a válogatottal szembeni elvárásokhoz és a teljesítményéhez igazodó feltételeket.

Meg még az is, hogy hatalmas rizikó egy-egy válogatott fellépés. Hiszen a sérülés jócskán benne vagyon a „hatosfalban”, márpedig őt a Barcelona fizeti, és ha nem tud játszani, ugorhat a szerződés – ergo elkelne egy tisztességes biztosítás a csapat minden egyes tagjának.

Meglehetősen sokat ér Nagy Laci bal keze, jobb térde vagy bal bokája

Meg még ott van az a fránya napidíj, ami mondjuk nyilván nem oszt, nem szoroz egy Nagy László-szintű bérezéssel bíró játékosnál, de mégis – és igaza van – tiszteljük meg a sportolót egy EHF bíró delegált napidíjának minimum a harmadával…

Olybá tűnik, Nagy Laci hangja célba ért. Vagy másként: Vetési Iván tartja a szavát. Mert mi is kezdődik éppen most? Egy olyan kézilabda Európa-bajnokság, ahol a Magyar Kézilabda Szövetség az újvidéki ötcsillagos Park Hotelben szállásolja el a csapatot, a csapat napidíját fejenként 40 euróra emeli – mondjuk volt honnan – és a Groupama Biztosító révén az összes játékosára kiemelt biztosítást köt.

A feltételeket megteremtették. És ahogy Vetési elnök úr fogalmazott anno: „Innentől Lacin múlik, akire nem szeretnék túl nagy nyomást gyakorolni: hallgasson meg minket, és döntsön maga.”

A külső szemlélőnek mindezek alapján az az érzése, a szövetség tartja a szavát, vagy másképp feldobta a labdát. Úgyhogy Laci, a szurkolók várják a döntést!

Az Európa-bajnokság lebonyolítása

A 16 csapatot négy négyes csoportba osztották. A csoportokba sorolásnál az EHF figyelmbe vette, hogy a Belgrádban szereplő házigazda mellett három szomszédos ország válogatottja, a magyar, a horvát, és a macedón saját határaihoz közel szerepeljen.

Így játszik a magyar csapat Újvidéken. A magyarok az orosz, a francia és és a spanyol válogatottal vannak egy kvartettben.

3-3 csapat jut tovább a csoportkörből. Ha a magyar csapat kivívja a továbbjutást, akkor marad Újvidéken. A csoportkörben született eredményeket továbbviszi, és a D csoport három továbbjutójával meccsel a középdöntőben.

A középdöntők első két helyezettje jut az elődöntőkbe. Az elődöntők győztesei a döntőben az aranyért játszhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik