Sport

Megvan Böhn utódja?

Hírek az Audi ETO háza tájáról: 244 millió folyt be a látványsportágak támogatóinak társaságiadójából, talán az új edzővel is megállapodott a klub.

A pályázaton elnyert összeg kilencven százalékát az utánpótlás-nevelési rendszer működtetésére fordítják. Róth Kálmán irányításával az iskolai testnevelőket, edzőket folyamatosan képzik, a kézilabdázó fiatalokat, felnőtteket pedig egy norvég szoftver segítségével regisztrálják, számon tartják eredményeiket, erősségeiket. A klub 20-25 győri, környékbeli és felvidéki iskolával épít ki szakmai kapcsolatot, az ott foglalkoztatott edzőket, tanárokat az elnyert pénzből honorálják.

Jelenleg 7500 fiatal kézilabdázik ezekben az iskolákban, 2015-re már 1200 lánnyal számolnak.

A tavaly ősszel elindult kézilabda akadémia most még csak középiskolásokat fogad, de rövidesen az általános iskola felső tagozatosai számára is megnyílik ez a lehetőség, sőt, saját kollégiumot is kialakítanak a sportolóknak.

Hír a klub tájékáról, hogy a pályázati pénz felhasználásával februárban beléptető kapukat helyeznek üzembe.

Az Erik Böhn utáni edző személyét Kelecsényi egyelőre nem fedte föl, de szavaiból az derült ki: gyakorlatilag megtörtént a kiválasztás, s a kiszemelt szakmai vezetővel szóban valószínűleg már meg is állapodtak. Erről azonban részleteket nem közölt.

Elmondta viszont, hogy kedvezőek a felnőtt-csapatnál bevezetett új edzésmódszerek tapasztalatai. A játékosok személyre szabott erőnléti feladatokat kapnak az edzőtől, ezeket edzésen kívül, önállóan kell megvalósítaniuk.

Felnőtt, felelős sportolókról, profikról van szó, akik ismerik kötelességeiket, bízhatunk bennük, nincs szükségük a folytonos ellenőrzésükre, tudják, mi a dolguk, fogalmazott Kelecsényi Ernő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik