Sport

Megvan az Eb-keret, Katzirz kimaradt

Mocsai Lajos szövetségi kapitány kijelölte a kézilabda-Európa-bajnokságra utazó 18 fős keretet. Több ezer szurkoló indul meg Szerbia felé.

A Magyar Kézilabda Szövetség információi szerint több ezer magyar szurkoló várható az újvidéki csoportmeccsek alkalmával. A magyarok csoportmérkőzéseire vásárolható jegyek majdnem 50 százalékát magyar szurkolóknak értékesítették. Mindez azt jelenti, hogy a 8000 férőhelyes csarnokban majdnem annyi magyar bíztatja majd a meccsek alkalmával a válogatottat, mintha éppen a Veszprém Arénában lennének a mérkőzések.

A szerb szövetség a nagy érdeklődésre való tekintettel külön kéréssel fordult a szurkolókhoz. Tájékoztatásuk szerint nem lehet a csarnokba semmilyen fémpénzt, öngyújtót, egyéb pirotechnikai eszközt bevinni, ahogy zászlórudat, sípot, kürtöt sem. Ettől persze még garantált a magyar hangulat.

A várakozásoknak megfelelően pénteken délelőtt az is kiderült, hogy Mocsai Lajos kikre számít a vasárnap kezdődő kontinensviadalon. A 18 fős keretből legfeljebb 16 játékos nevezhető az első mérkőzésre.

“Pénteken délelőtt 10 órakor a csapatértekezleten kihirdettem a 18 tagú utazó keretet, a döntés értelmében Katzirz Dávid marad itthon. Rendkívül nehéz döntést kellett meghoznom, Dávid kiemelkedő, példaértékű munkát végzett. Öt hetes kihagyás után mindent megtett, hogy utolérje magát. A döntést a játékosok mérkőzésrutinja, játékmennyisége, illetve a csapat szerkezete szempontjából a védőjátékosok, a balátlövők és a beállók arányosságát szem előtt tartva hoztam meg.

Katzirz Dávid korábbi sérülése miatt kevesebbet játszott az elmúlt időszakban, ez döntött egy hajszállal a többiek javára. A sportolóval megbeszéltem a döntést, hétfőtől klubjában folytatja tovább a munkát, mi pedig pénteken edzéssel és videóelemzéssel készülünk tovább, szombaton utazunk el Újvidékre” – idézi a szövetségi kapitány szavait a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) honlapja.

A magyar együttes rendkívül nehéz csoportba került az Eb-n: elsőként az oroszokkal mérkőzünk meg hétfőn, majd a spanyolok és a franciák következnek.

Csütörtökön, a kontinenstorna előtti utolsó felkészülési mérkőzésén 34-24-re nyert Bahrein ellen Mocsai Lajos csapata.

Az Eb-re utazó 18 fős magyar keret
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Tatai Péter (Pick Szeged), Mikler Roland (Szeged)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (Veszprém), Vadkerti Attila (Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (Veszprém), Putics Barna (Gummersbach)
Irányítók: Császár Gábor (Veszprém), Nagy Kornél (Dunkerque)
Beállósok: Schuch Timuzsin (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Szeged)
Jobbátlövők: Krivokapics Milorad (Koper), Ancsin Gábor (Szeged), Laluska Balázs (Veszprém), Mocsai Tamás (Flensburg-Handewitt)
Jobbszélsők: Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (Veszprém)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik