Sport

Megújulást remél a NOB elnöke

Jacques Rogge azt reméli az első ifjúsági téli olimpiától, hogy új sportágakat és új szakágakat hoz a tradicionális ötkarikás programba.

“Szükségünk van a megújulásra. El kell fogadnunk a fiatalság kívánságait, és nem szabad túl konzervatívoknak maradnunk” – fogalmazott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke az innsbrucki téli játékok pénteki nyitónapján.

Jacques Rogge utalt arra, hogy másfél éve, Szingapúrban, az első ifjúsági nyári olimpián új sportágakat és szakágakat mutattak be, és így lesz ez most is.

A fiatalok téli játéka jövő vasárnapig tart, Magyarországot hat sportágban kilenc sportoló, Kékesi Márton és Úry Zsuzsanna alpesi síző, Panyik Dávid sílövő, Kovács Attila és Gasparics Fanni jégkorongozó, Farkas Tamás és Tóth Tímea rövidpályás gyorskorcsolyázó, Bodnár Zénó sífutó, valamint Szilágyi Ákos síugró képviseli a viadalon. Az ifjúsági téli olimpián a jégkorongozók számára egyéni ügyességi versenyt is rendeznek, Kovács Attila és az U18-as női válogatottal a múlt héten a világ legjobb nyolc csapata közé jutott Gasparics Fanni ezen a viadalon szerepel majd.

Az innsbrucki korosztályos csúcseseményen 6 sportág 15 szakágának 63 versenyszámában több mint ezer 14-18 év közötti sportoló vesz részt.

A hivatalos megnyitóra pénteken 18 órától kerül sor a Bergisel Stadionban. Az eseményre több mint 900 újságíró akkreditált, a rendezésben pedig 1400 önkéntes segédkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik