Sport

Három magyar is kipottyant Melbourne-ben

Babos Tímea, Jani Réka-Luca és Czink Melinda is vereséget szenvedett a selejtezőben az év első tenisz Grand Slam-tornáján, az Australian Openen.

Csütörtökön mindhárom magyar sikerrel vette a selejtezők első körét, pénteken azonban már nem voltak ilyen szerencsések a mieink.

Babos Tímea három játszmában kapott ki a francia Irena Pavlovictól. A selejtezőben 21. helyen kiemelt magyar játékos a döntő játszmában előbb 2-5-ről kapaszkodott vissza, hogy aztán a rivális 6-5-ös vezetésénél négy meccslabdát hárítva maradjon ismét életben.

Csakhogy Pavlovic ezt követően hozta az adogatását, majd Babos szervájánál újra meccslabdához jutott, és azt már nem hagyta kihasználatlanul. A WTA-rangsorban Babos mögött 77 hellyel álló Pavlovic 6-4, 1-6, 8-6-os győzelmét követően a főtábla küszöbére lépett.

Jani Réka-Lucának esélye sem volt a továbbjutásra, a román Madalina Gojnea mindössze egy játékot engedélyezett neki az egész meccsen, így a második magyar versenyző is búcsúzott a selejtező második fordulójában.

Végül az utolsó magyar selejtezős játékos, Czink Melinda is kiesett, miután az orosz Nyina Bratcsikova két szettben legyőzte.

Így eldőlt, hogy a 128-as főtáblán egyetlen magyar, a világranglistán 92. Arn Gréta szerepel majd, az ő első ellenfele a kanadai Rebecca Marino lesz.

Eredmények – Australian Open, női selejtező, 2. forduló
Irena Pavlovic (francia)-Babos Tímea (21.) 6-4, 1-6, 8-6
Madalina Gojnea (román)-Jani Réka-Luca 6-1, 6-0
Nyina Bratcsikova (orosz, 16.)-Czink Melinda 6-3, 7-6 (7-5)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik