Sport

Helyreállíthatja renoméját a Király

A Boksz Világszövetség (WBA) elrendelte Amir Khan és Lamont Peterson mérkőzésének újrajátszását.

Magyar idő szerint 2011. december 11-én hajnalban Amir Khan Washingotnban kísérelte megvédeni a WBA-nál és az IBF-nél birtokolt kisváltósúlyú világbajnoki övét, ellenfele a hazai közönség előtt öklöző Lamont Peterson volt. A felek aztán a tavalyi év egyik legheroikusabb összecsapását vívták egymással, melyen úgy tűnt, hogy King Khan volt összességében a jobb, a pontozók azonban megosztva az amerikait hozták ki győztesként, aki így újdonsült világbajnokként rögvest két övet csatolhatott magára.

A ringben tartott gyorsinterjúk során a brit ökölvívó egyből megragadta az alkalmat, hogy odaszúrjon egyet a bírónak, hatalmas füttykoncertet varázsolva ezzel a Walter E. Washington Convention Center lelátójára.

Úgy tűnik volt némi igazság abban, amit Kahn mondott, ugyanis a Boksz Világszövetség (WBA) alelnöke, Gilberto Jesus Mendoza pénteken elárulta, hogy a szervezet elrendelte a találkozó újrajátszását. Az időpont egyelőre még kérdéses.

Khan 28 profi mérkőzőn ez volt mindössze a második veresége, először 2008 áprilisában bukott el egy csatát Breidis Prescott ellen. Abban semmi kérdőjel nem volt, a kolumbiai ugyanis már az első menetben kiütötte a britet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik