Sport

A magyarokat dicsérte a nemzetközi sportvezető

Michael Dusson, a Nemzetközi Birkózó Szövetség főtitkára Budapestre látogatott a jövő évi világbajnokság miatt.

Ahogyan arról szeptemberben beszámoltunk, 2013-ban Budapesten mérik össze erejüket a világ legjobb birkózói, ugyanis hazánkban rendezik majd meg az azévi birkózó-vb-t. A Nemzeti Erőforrás és Sportminisztérium (NEFMI) pénteken szerkesztőségünkbe eljuttatott leveléből kiderül, hogy ellátogatott Magyarországra a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) főtitkára, Michael Dusson.

A látogatás az ellenőrzési folyamat első állomása volt, a jövő évi világbajnokság kezdetéig a FILA képviselői még tiszteletüket teszik majd hazánkban.

A sportvezető helyszíni bejárás apropóján érkezett bő egy napra a magyar fővárosba, csütörtökön Varga Mihály, a miniszterelnökséget vezető államtitkár fogadta a Parlamentben a FILA főtitkárát. Pénteken Czene Attila, sportért felelős államtitkár látta vendégül Dussont.

”A FILA az ideális helyszínt kereste, azt, amely szakmai értelemben, valamint infrastrukturális, szállásbeli és szállítási lehetőségekre nézve is a legjobb. 2005-ben a magyar szövetség példaértékű világbajnokságot rendezett, pedig a részt vevő országok száma már akkor is elérte a százat” – mondta a FILA főtitkára Czene Attilánál tett látogatása során.

Hozzátette, a nemzetközi szövetség egyöntetűen támogatta, hogy a 2013-as világbajnokság rendezési jogát Magyarország nyerje el, mivel két évtizede a legmagasabb színvonalat képviselik sportági rendezvényeink. A FILA emellett a legfontosabb szakszövetségek között tartja számon a magyart, hiszen az ország birkózása olyan nagy bajnokokat adott a világnak, mint például Hegedüs Csaba, és a versenyrendezésben is elismerésre méltó kreativitással, folyamatosan nyújt kiemelkedőt.

Csütörtökön egyébként a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke, dr. Hegedüs Csaba felkérte Varga Mihályt, hogy legyen a világbajnokság fővédnöke, az ezt megerősítő, hivatalos levelet a szövetség postázza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik