Sport

A magyarokat dicsérte a nemzetközi sportvezető

Futó Csaba
Futó Csaba

újságíró. 2012. 01. 13. 15:48

Michael Dusson, a Nemzetközi Birkózó Szövetség főtitkára Budapestre látogatott a jövő évi világbajnokság miatt.

Ahogyan arról szeptemberben beszámoltunk, 2013-ban Budapesten mérik össze erejüket a világ legjobb birkózói, ugyanis hazánkban rendezik majd meg az azévi birkózó-vb-t. A Nemzeti Erőforrás és Sportminisztérium (NEFMI) pénteken szerkesztőségünkbe eljuttatott leveléből kiderül, hogy ellátogatott Magyarországra a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) főtitkára, Michael Dusson.

A látogatás az ellenőrzési folyamat első állomása volt, a jövő évi világbajnokság kezdetéig a FILA képviselői még tiszteletüket teszik majd hazánkban.

A sportvezető helyszíni bejárás apropóján érkezett bő egy napra a magyar fővárosba, csütörtökön Varga Mihály, a miniszterelnökséget vezető államtitkár fogadta a Parlamentben a FILA főtitkárát. Pénteken Czene Attila, sportért felelős államtitkár látta vendégül Dussont.

”A FILA az ideális helyszínt kereste, azt, amely szakmai értelemben, valamint infrastrukturális, szállásbeli és szállítási lehetőségekre nézve is a legjobb. 2005-ben a magyar szövetség példaértékű világbajnokságot rendezett, pedig a részt vevő országok száma már akkor is elérte a százat” – mondta a FILA főtitkára Czene Attilánál tett látogatása során.

Hozzátette, a nemzetközi szövetség egyöntetűen támogatta, hogy a 2013-as világbajnokság rendezési jogát Magyarország nyerje el, mivel két évtizede a legmagasabb színvonalat képviselik sportági rendezvényeink. A FILA emellett a legfontosabb szakszövetségek között tartja számon a magyart, hiszen az ország birkózása olyan nagy bajnokokat adott a világnak, mint például Hegedüs Csaba, és a versenyrendezésben is elismerésre méltó kreativitással, folyamatosan nyújt kiemelkedőt.

Csütörtökön egyébként a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke, dr. Hegedüs Csaba felkérte Varga Mihályt, hogy legyen a világbajnokság fővédnöke, az ezt megerősítő, hivatalos levelet a szövetség postázza.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Magyarországról szertegurulnak az uniós támogatások Delaware-től Tallinig

A anti-Brexit demonstrator dressed in a Union Flag suit and waving an EU flag stands on the road outside the Houses of Parliament in central London on March 29, 2018. - The one-year countdown to Britain's exit from the European Union began on March 29, 2018 with Prime Minister Theresa May touring the UK shore up support for the government's Brexit strategy. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.