Sport

Tovább tart a veszprémi átok

Ezúttal sem tört meg az Alcoa FKC negatív szériája Veszprémben. A Veszprém Barabás KC csapata a bajnokság 13. fordulójában magabiztosan győzte le a betegségek miatt foghíjas fehérvári gárdát.

A Veszprém Barabás KC NBI-es tagságának kezdete óta az Alcoa FKC ötödször látogatott közeli riválisához, és a korábbi négy győzelemet követően ezúttal pont nélkül távozott. A szoros első félidő után a második játékrész első percei döntőnek bizonyultak: hiába játszott az újrakezdés után három és fél percig emberelőnyben az FKC, gólt csak a hazaiak lőttek. Az ekkor kialakult négygólos különbséget már nem tudták érdemben csökkenteni a fehérváriak, és végül 26-20-ra veszítették el a mérkőzést. Az Alcoa FKC legeredményesebb játékosa a hatgólos Tilinger Tamara volt. A Veszprémben Bulath Anita és az ex-fehérvári Azari Fruzsina egyaránt hét találatig jutott.
Mihály Attila az Alcoa FKC vezetőedzője éthetően nem repesett az örömtől a meccs utáni értékelésében, annak ellenére, hogy komoly betegséghullám vonult végig csapatán az utóbbi napoban, és ez meglátszott az együttes teljesítményén. „Több volt ebben a mérkőzésben. Úgy éreztem, hogy védekezésben olyan akarati tényezőket láttam viszont, ami mindenképpen örömteli. Próbáltuk lassítani a támadásba való átmenetünket, hogy elől normálisan tudjunk játszani, viszont támadásban óriási deficitünk volt abban, hogy a veszprémiek nyitott védekezése ellen nem tudtunk kellően improvizatívan játszani. Különböző taktikai variációkat próbáltam, de nagyon sok játékos nem tudta ezt megfelelően megoldani, nem voltak kellően kreatívak, elég dadogós volt ez által a támadó játékunk. De a kudarc közös! “

Ajánlott videó

Olvasói sztorik