Sport

Törvénytelenség a sportlövőknél?

Németh János, a Bajnokok-Olympia SE (BOSe) elnöke szerint Bognár Richárd, Csonka Zsófia és Gerebics Roland eligazolása nem tekinthető törvényesnek.

“Amennyiben bárki távozni akar tőlünk, nem gördítek elé akadályt. Nem ragaszkodom ahhoz, hogy nálunk sportoljanak, de ennek van egy módja – nyilatkozta Németh János, aki egyben a Magyar Sportlövő Szövetség alelnöke is. – Úgy vélem, szabályokba, törvényekbe ütközik, hogy a szövetségnél már átvezették a három versenyző átigazolását, mert tőlem senki sem kért, így nem is kapott ehhez engedélyt. Ugyanakkor eszem ágában sincs jogi útra terelni az ügyet, mert sosem tenném kockára Bognár Richárd és Csonka Zsófia eredményes olimpiai szereplését.”

A tavaly márciusban Komárom-Olympia SE-ként alakult klub vezetését Sidi Péter világ- és Európa-bajnok puskástól az év közben vette át Németh, aki elmondta, hogy az olimpiai szereplésre esélyes öt sportlövő (Igaly Diánával kiegészülve) közül az említett három egyike sem válaszolt e-mailjeire az elmúlt hónapokban, amit ugyanakkor nem tekintett rossz jelnek, arra gondolva, hogy a felkészülés nem teszi ezt lehetővé a sportolók számára.


“Nemcsak a szabályok miatt, hanem azért is elvárható lett volna, hogy bejöjjenek hozzám és a szemembe mondják, hogy menni akarnak, mert mégiscsak ez a klub segítette őket hónapokon keresztül, s egyébként is azt hiszem, ez a sportolóhoz illő magatartás”
– tette hozzá.

A sportvezető a BOSe-ról elmondta, hogy szerinte a magyar sportlövészetben egyedülálló eredményeket értek el. Új szponzorokat találtak a piacon, de az internetes honlapjuk is különlegességnek számít a magyar sportlövészetben, igaz – mint jelezte – külföldön az ilyen korszerű weblapok a jellemzőek a sportágban.

“Az, hogy három helyett Sidi Péter személyében már csak egy olimpiai kvótásunk van, nem gyengít minket, nem teszi semmissé azt, amit elértünk, ha esetleg valaki erre számított, számít, annak csalódnia kell. Folytatjuk a munkát, melyet elkezdtünk, s ami példaértékű lehet mindenki számára” – mondta Németh János, aki továbbra is azt gondolja, hogy változásra van szükség a magyar sportlövészetben. Szerinte Krzyzewsky Miklós elnöknek és Kovács Tibor főtitkárnak is távoznia kellene, s új embereknek kell lehetőséget adni, olyanoknak, akik segíteni tudnak abban, hogy az eddigieknél sokkal jobban működő szövetsége legyen a sportlövőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik