Sport

Pick Szeged: Nem találtunk hasadékot

Pick Szeged-Torda 31-35 (17-18)

Idei első mérkőzésén vereséggel mutatkozott be a Pick Szeged. A vendég romániai Torda csapatának falában csak időnként találtak rést a szegediek. Persze ez csak részben igaz, hisz éppen „hasadék kereső” beállósunk Antonió Pribanic szerezte a legtöbb gólunkat, szám szerint tízet.

A közel ezer néző ismerve a csapat összeállítását, csak titokban gondolhatott győzelemre, hisz nyolcan hiányoztak a megszokott keretből. Hat játékosunkat a magyar válogatott, egyet a szerb nemzeti csapat foglalkoztatott, míg Czina József még a mandulaműtéte után lábadozik.

Szóval, nem túl acélos sorral kezdtünk, vagyis a Tóth-Nagy, Bajorhegyi, Buday, Pribanic, Sulc, Törő kerettel. A sérüléséből visszatért Törő Szabi hét perc után lekéredzkedett, nem sok jóval kecsegtette edzőjét és a szurkolókat. Játszott viszont Beocanin, de meglátszott a mozgásán a nagy kihagyás.

A vendégek elléptek a puhán védekező szegediektől, így Skaliczki mesternek már a 12. percben időt kellett kérnie, hogy néhány keresetlen szóval intenzívebb mozgásra késztesse az övéit. De most nem jött be. Elléptek a vendégek öt góllal, de a félidő végére feljövő formát mutató Tóth Mihály kapus hathatós tevékenységével mégis felzárkóztunk egy gólra. Ebben a szakaszban jó párszor beköszönt Beocanin is. 18-17-es vendégvezetéssel kezdődött a második félidő, amikor Skaliczki mester sorra hozta be az ifistákat.

Nem, Kedves Olvasó, nem tévedek, mert mindösszesen egy junior korú fiatal volt a pályán, Nagy Norbert, de ő is csak akkor, amikor a nagyon ügyesen támadó Gidai Máté megsérült.

Szóval, Antónió Pribanic „papa” és hat ifista nem hogy tartotta az eredményt, de közelebb is került a vendégekhez. Sajnos ez viszont csak a negyvenötödik perctől volt igaz, amikorra az összes felnőtt játékosát lecserélte a mester, a már említett „Törperős” kivételével. Szóval a tordaiak végül 35-31-re nyertek, de a lelkes „B” közép magához hívta a csapatot. Ezzel értékelve a fiatalok hozzáállását.

Pick Szeged-Torda 31-35 (17-18)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik