Sport

Nem remegett meg a Népligetben a Győr

Teljes fordulót rendeztek szerdán a női kézilabda NBI.-ben, a Győr a Ferencváros vendégeként nyert 41-30-ra.

A Győr ugyan utoljára a Népligetben kapott ki a magyar bajnokságban (2009. február 1-jén), ám ennek ellenére a Rába-parti hölgyek számítottak a találkozó toronymagas esélyesének. Karl-Erik Böhn együttese ennek megfelelően lehengerlően kezdett, Elek Gábor, a hazaiak trénere már a negyedik percben időt kért, az övéi 0-4-el nyitottak.

Az ETO ezt követően magabiztosan őrizte előnyét, a Ferencváros maximum három találatra tudott feljönni az első játékrészben, ám amikor ez sikerült (7-10), Löke két gyors találatával újra távolabb kerültek a vendégek. A félidőre ötgólos győri vezetéssel vonultak a csapatok, majd a címvédő fokozatosan lépett el ellenfelétől.

A meccs utolsó negyedében már csak az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a különbség a két együttes között, Orbán és Löke összjátékának köszönhetően alakult ki a 30-41-es végeredmény. A Győri Audi ETO teljesen megérdemelten nyerte meg fölényesen a szerdai mérkőzést.

A Vác is hengerelt a játéknapon, a hazaiak a több sebből vérző Debrecent verték 13 góllal, ugyanakkor a gárda nem lépett előrébb a tabellán, mert a Siófok egy pontot otthon tudott tartani a Békéscsaba ellen. A Dunaújváros szezonbéli második győzelmét aratta a Szekszár vendégeként, a Veszprém pedig magabiztosan verte hat találattal az Alcoát. Az Érd Kiskunhalasról távozott győztesen.

Eredmények – női kézilabda NB I.
Siófok-Galérius Fürdő – Budapest Bank-Békéscsaba 27-27 (14-10)   
Szekszárd – Dunaújvárosi Regale Klíma 23-31 (12-20)
Veszprém-Barabás – Alcoa FKC 26-20 (13-11)
Kiskunhalas – ÉTV-Érd 25-27 (14-11)
FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 30-41 (15-20)
Vác – DVSC-Fórum 34-21 (19-10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik