Sport

Háromszor is padlózott a Hóhér

Nagy "Hóhér" József gyors vereséget szenvedett Ukrajnában.

Mint korábban beszámoltunk róla Nagy “Hóhér” József tegnap este WBA cirkálósúlyú interkontinentális címmérkőzésen vett részt Ukrajnában. A 36 éves, jelenlegi interim, azaz ideiglenes Magyar–bajnok Nagy az ukrajnai Donetskben mérkőzött meg a 24 éves, 17 profi mérkőzés után is veretlen Kiladzéval, aki tavaly januárban már egyszer bunyózott magyar ellenféllel. Akkor Czékus Zoltánt az eslő menetben háromszor is keményen megfogta hason és technikai KO-val verte.

A monokli.com információi szerint Kiladze tegnap este a 18. meccsét is behúzta. A szakportál a helyszínen tartózkodó Petrányi Zoltán promóterre (Profibox Promotion) hivatkozva számol be a mérkőzésről. Petrányi szerint a hajdúsági bunyós erőszakosan kezdte az összecsapást, de az első menetben az agresszivitás mellé nem társult megfelelő pontosság.

A mérkőzés előtt készült fotót nézve ezt nem csodáljuk. Kiladze minden paraméterében felülmúlja Nagyot, inkább emlkeztet valamelyik Klicsko fivérre, mint a súlycsoport bármelyik bunyósára. Kétségtelen, Nagy “Hóhér” József ütőereje ma sem kissebb, mint fénykorában, de tény, már túl van a zeniten. A korábban WBF vb-övet is begyűjtő, amatőrként olimpián és világbajnokságon is fellépő, ötszörös felnőtt országos bajnok bunyós manapság inkább a felfuttatni kívánt fiatal tehetségek felhozó mérkőzésére szánt “boxzsák” szerepét tölti be, mint valós bajnoki-öválmokat dédelgető bunyósét.

A találkozó is ennek szellemében folytatódott – a második menetben gyorsan véget ért. Nagyra ekkor három alkalommal is számolt a mérkőzésvezető, majd leléptette a 36 éves magyar sportolót (érdemes megemlíteni, hogy a 2. felvonásban egy alkalommal a veretlen grúz öklöző is padlóra került, de nem számoltak rá). Nagy József új rekordja: 26 győzelem (ebből 15 ko/tko), 11 vereség, 0 döntetlen.

Így készült Nagy a címmeccsre

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik