Sport

Csúcsmeccsre várva

Floyd Mayweather Jr. egy internetes közösségi portálon hívta ki Manny Pacquiaót.

Floyd Mayweather az utóbbi időben azzal került a címlapokra, hogy családon belüli erőszakért 87 nap börtönre ítélte egy Las Vegas-ig bíróság, a hamarosan a 35-öt is betöltő ökölvívó ugyanis verte a feleségét. A hűvösre azonban csak júniusban kell bevonulnia, így az amerikai előtte még tervez egy nagy bunyót Manny Pacquiao ellen.

„Manny Pacquiao, kihívlak egy harcra május 5-én, adjuk meg a világnak azt, amit látni akar” – csiripelte az egyik közösségi portálon Maywetaher, aki az MGM Grand Gardenben képzeli az összecsapást.

A filippinó és az amerikai öklöző már egy ideje incselkedik egymással, azonban hiába kiáltották ki az elmúlt pár évben többször is, hogy megmérkőznek egymással a felek, eddig mindig le kellett fújni valami miatt a bunyót. A legemlékezetesebb talán egy 2010 eleji eset, amikor a két öklöző egy meccs előtti doppingvizsgálatban nem értett egyet, így a március 13-ra kitűzött találkozó kútba esett.

Az egyik legmagasabban jegyzett promóter, Bob Arum a hírek szerint a Fülöp-szigetekre utazott a héten, hogy egyeztessen Pacquiaóval a következő lehetséges ellenfelekről, így a többi közt Juan Manuel Marquezről, Miguel Cottoról, Lamont Petersonról és Timothy Bradley Jr.-ról. Arum korábban már többször is azt hangoztatta, hogy szerinte Mayweather fél kiállni a filippínó ellen, mert attól tart, hogy legyőzik.

A promoter ráadásul úgy fogalmazott a minap, hogy a májusi bunyó azért sem valószínű, mert Pacquiaonak még ki kell hevernie a Marquez elleni, november közepi mérkőzést. Kérdéses tehát a dolog végkimenetele, mindenesetre az biztos, hogy Pacquiaót is megmozgatja a dolog, ugyanis már a novemberi bunyót követően téma lett a csúcsmeccs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik