Sport

Az USA bivalyerős csapattal megy az olimpiára

Kihirdették az Amerikai Egyesült Államok férfi-kosárlabdaválogatottjának bő keretét.

Mike Krzyzewski szövetségi kapitány a jelek szerint semmit nem bízott a véletlenre, ugyanis már a bő, tizenkilenc játékost számláló keretbe is csupa olyan kosárlabdázót válogatott be, akik részesei voltak a 2008-ban olimpiai, 2010-ben világbajnoki aranyérmet szerző csapatoknak.

A szupersztárok egymás sarkát tapossák az együttesben, elég csak LeBron James, Kobe Bryant, Carmelo Anthony, Kevin Durant, Chris Paul, vagy Dwight Howard nevét említeni, de tulajdonképpen mindenkit felsorolhattunk volna.

Egyedül az irányítóposzton húzott érdekeset Krzyzewski, ugyanis nem hívta meg az edzőtáborba Rajon Rondót, a Boston Celtics fazonszabászát, helyette a veterán Chauncey Billupsnak szavazott bizalmat. Ugyanakkor ha végigfutjuk a keretet, minden bizonnyal sem Billups, sem Rondo nem maradna meg a végleges, 12 fős együttesben.

A londoni olimpiára készülő Team USA bő kerete
Irányítók: Chauncey Billups, Chris Paul (Los Angeles Clippers), Derrick Rose (Chicago Bulls), Russel Westbrook (Oklahoma City Thunder), Deron Williams (New Jersey Nets)
Dobóhátvédek: Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Eric Gordon (New Orleans Hornets), Dwyane Wade (Miami Heat)
Kiscsatárok: Carmelo Anthony (New York Knicks), Kevin Durant (OKC), André Iguodala (Phialdedlphia 76ers), LeBron James (Miami Heat), Lamar Odom (Dallas Mavericks)
Erőcsatárok: LaMarcus Aldridge (Portland TrailBlazers), Chris Bosh (Miami Heat), Blake Griffin (Los Angeles Clippers), Kevin Love (Minnesota Timberwolves)
Centerek: Tyson Chandler (New York Knicks), Dwight Howard (Orlando Magic)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik