Sport

Az önkormányzat működteti tovább a Loki kézicsapatát

Iván Imre Krisztián

2012. 01. 11. 14:19

A debreceni közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén dönthet a DVSC-Fórum női kézilabdacsapatát működtető kft. megvásárlásáról. Tíz forint az ár.

A megvásárlással az önkormányzat 96,4 százalékos tulajdonjogot szerez a klubban – jelentette be Kósa Lajos (Fidesz-KDNP) polgármester szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.

A politikus szólt arról is, hogy az ügyvezetői feladatokat a jövőben a DVSC futballcsapatának korábbi ügyvezetője, Makray Balázs látja el. Tőle azt várják, hogy megbízható többségi tulajdonost találva a futballcsapat 1999-es “megmentéséhez” hasonlóan stabilizálja a klub helyzetét. Kósa Lajos elmondta: tíz forintért vásárolják meg a csapatot működtető kft.-t Gellén Andrástól. Minden játékossal új, hároméves munkaszerződést kötnek és hároméves szakmai koncepció kidolgozását várják el az új vezetéstől.

A DVSC-Fórum tiszta viszonyok között, pénzügyi kötelezettségek nélkül folytathatja majd a munkáját – emelte ki a polgármester, hozzátéve, hogy amennyiben új többségi tulajdonos érkezik, az önkormányzat 25 százalék plusz egy szavazatnyi tulajdonjogot megtart majd magának.


Pajna Zoltán
alpolgármester kifejtette: január végéig minden játékossal megkötik az új szerződést, az idei szezonban pedig az 5-8. helyre várják a csapatot. “Nem kábított el bennünket az elmúlt két meccsen elért nagyszerű győzelem, jelenleg ez a realitás” – húzta alá.

Az alpolgármester közölte: új szakosztálymodellt fognak kialakítani és az ügyvezetőre a jövőben nagyobb szerep hárul majd. Elsősorban a hazai, saját nevelésű játékosokra kívánnak majd támaszkodni, akik később akár a válogatott meghatározó játékosaivá is válhatnak.

Pajna Zoltán elmondta: idén mintegy 100 millió forintból gazdálkodhat a klub, de a költségvetést a folyamatos nemzetközi, ha lehet Bajnokok Ligája szereplés eléréséhez három év alatt mintegy 150-180 millióra kellene növelni.

Hozzátette: a klub nem fog hozzájárulni Léránt Vivien és Kazai Anita eligazolásához. Ez ügyben a szerdai nap vízválasztó lesz, hiszen a szövetség is ezen a napon fog dönteni az ügyben – hangsúlyozta. Makray Balázs beszélt arról, hogy a működési struktúra tekintetében hasonlóan kell felépíteni a klubot, mint ahogy azt 1999 után a futballcsapattal tették. A havi 100 ezer forintos fizetésért megbízott ügyvezető szerint az utánpótlás-nevelés továbbra is kiemelt szerepet kaphat a debreceni kézilabdában, támaszkodva a Debreceni Sportiskolára.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2015. október 19.
Áder János köztársasági elnök (j) október 17-i hatállyal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré nevezi ki Rogán Antalt a Sándor-palota Tükörtermében 2015. október 19-én. Középen Orbán Viktor miniszterelnök, Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója, Altorjai Anita, a KEH Sajtóigazgatóságának igazgatója, Gróh Gáspár, a KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője és Szadai Károly, a KEH főtanácsosa (j-b).
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.