Sport

Torna: Böczögőék is pódiumon

Böczögő Dorina és Gombás Laura is túl van a pódiumedzésen a tornászok londoni előolimpiáján, ahol olimpiai kvótát lehet szerezni.

Altorjai Sándor MATSZ-főtitkár helyszíni tájékoztatása szerint a hölgyek valamennyi szert kipróbálták. Talajjal kezdtek, ez mindkettőjüknek jól sikerült. Ugrásban Böczögő Dorinának még volt egy kis bizonytalansága, felemáskorláton és gerendán pedig gyakorlatrészleteket adtak elő. Mindenesetre Petrovszky Pál edző elégedett a teljesítménnyel. Egyelőre a csarnokba való kijutás továbbra sem megy zökkenőmentesen, a szervezők ugyanis folyamatosan változtatják a buszok menetrendjét.

Mint ismeretes, a tokiói világbajnokság után a londoni tesztversenyen további olimpiai kvótákat osztanak ki. Altorjai Sándor, MATSZ-főtitkár tájékoztatása szerint a csapatban a tokiói vb-n a 9-16. helyen végzett együttesek szállnak harcba a 4 csapatkvótáért, míg egyéni összetettben 40 versenyző kapott meghívást, közöttük a négy magyar tornász. Egyéniben egyébként a Tokióban a csapatok versenyében a 17-24. helyen végzett nemzetekből két-két versenyző kapott meghívást, így indulhat két magyar férfi és női tornász.

A viadalon egyéni összetettben vélhetően az első 25-30 versenyző szerez olimpiai kvalifikációt, de országonként csak egy versenyző. Pontos helyezésről még nem lehet nyilatkozni, mert a csapatkvalifikációk megszerzésének is a függvénye. A főtitkár szerint, ha az első húszban végez valamelyik magyar, bármilyen számítást is vesznek figyelembe a csapatversenyek függvényében, biztos olimpiai részvételt jelent.

A férfiak ma, azaz kedden késő este lépnek a szerekhez, a 3. csoportban. Ugráson kezdenek, a várható végeredmény magyar idő szerint 23 és 24 óra között alakul ki.  A nők holnap, azaz szerdán szerepelnek, szintén a 3. csoportban, talajjal indítanak.

A program:
január 10. kedd: férfi egyéni összetett, magyarok 19.30, várható végeredmény 22 óra ( londoni idő)
január 11. szerda: női egyéni összetett, magyarok 17.30, várható végeredmény 22 óra (londoni idő)

 

j

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik