Sport

Nem lesz sétagalopp a zágrábi kiruccanás

A vasárnap Linzben 4-0-ra elveszített találkozó után sem állt meg az Élet a SAPA Fehérvár AV 19 háza táján.

A kék-fehérek ismét idegenben folytatják az osztrák jégkorong liga (EBEL) alapszakaszának küzdelmeit, amelynek célja, részvétel az egyre közeledő január végén kezdődő rájátszásban. A fehérváriak házigazdája ezúttal a Medvescak Zagreb együttese, a horvát hoki zászlóshajójaként ismert csapat, akik már egészen biztos, hogy résztvevői lesznek a play-offnak, hiszen a tabella második helyén állnak, és s legrosszabb esetben is egy helyet eshetnek vissza.

A SAPA Fehérvár AV 19 csapatának negatív mérlege van a „Medvékkel” szemben, az eddigi három összecsapásból az első, fehérvári meccset hozta a Volán, igaz azt is a hosszabbítást követően. Akkor az utolsó percben Sofron István találata jelentette a győzelmet.

Október végén Zágrábban végig jól tartotta magát a Volán, ám a harmadik harmadra összezuhant a gárda, és 1-0-as vezetése után 4-2-es vereséggel zárt. Legutóbb, pedig hazai jégen, éppen Karácsony előtt énekelte ki a Fehérvári Ördögök szájából a sajtot a Marty Raymond irányította vendégcsapat. Ezen a meccsen már az első percben betalált Greg Day, utána, pedig végig rohantak a fehérváriak az eredmény után.

Nem lesz könnyű dolga a Volánnak az Arena Zagreb katlanában, ahol általában 6-7 ezer fanatikus űzi, hajtja kedvenceit. Fegyelmezett játékra lesz szükség, ahogy Linzben is történt az első két harmadban, ám azután már semmi sem sikerült. Nem véletlenül utalt rá, és hívta fel erre a figyelmet Énekes Lajos a gárda másodedzője.

„Hiába próbáltunk a játékhoz hozzátenni, türelmetlenek voltunk, és voltak időszakok, amikor nem az elvárás szerint hokiztunk. Ezekből születtek az ellenfél góljai, valamint olyan kiállítások, amelyek egyáltalán nem hiányoztak. Legfontosabb, hogy a magunk elé kitűzött célokat el tudjuk érni, erre képesek vagyunk, és ennek szellemében kell pályára lépnünk Zágrábban is.”

A csapattal kapcsolatos hír, hogy négy év után elhagyja Fehérvárt Nagy Gergő. Hétfőn a SAPA Fehérvár AV19 közös megegyezéssel szerződést bontott a válogatott centerrel, aki a Miskolci Jegesmedvékhez igazol. A 22 esztendős támadó az idei szezonban 22 mérkőzésen 3 gólt lőtt, és 3 gólpasszt jegyzett az EBEL-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik