Sport

A zágrábi pokolban nyert a Volán

Az osztrák hokiligában szereplő Sapa Fehérvár AV19 együttese hosszabbításban verte 4-3-ra a Medvescakot a 15 ezres zágrábi csarnokban.

Vasárnap a listavezető Linz vendégeként kapott ki a Volán, azonban nem nyalogathatta sokáig a sebeit Kevin Primeau legénysége, kedden már a második Zágráb otthonában vizitáltak a Fehérvári Ördögök.

Az első harmadban korán emberfórba kerültünk, ám a Medvescak szerzett vezetést hátrányból, Joel Prpic mattolta Adam Munrót. Kisvártatva egyenlíthetett volna a Sapa, Sofron István vezetett egy remek szólót, azonban Michael Ouzas akrobatikus mozdulattal védeni tudott.

A második húsz perc már sokkal jobban sikerült, előbb egy remek akció végén Justin Dacosta váltotta gólra Palkovics Krisztián óramű pontosságú passzát, majd Mihály Árpádnak köszönhetően a 35. percben már mi vezettünk. Kicsit les- és magasbot gyanús volt, de hát mindig az az érvényes találat, amit a játékvezető megad és ezt megadta. A harmad végén nyomott a horvát együttes, a magyar gárda azonban szépen állta a hazai rohamokat, 1-2-ről folytatták a felek.

A záró felvonás horvát mezőnyfölénnyel kezdődött – Horváth András erősen véleményes kiállítása miatt is – azonban a Munro vezette védelem tartotta a frontot. A túloldalon aztán Ladányi Balázs passzával Sofron lépett ki, majd estében is a hálóba emelt, már kettővel vezettünk. Nem adta fel a küzdelmet a Zágráb, odaszegezték a Fehérvárt a kapuja elé, a magyar együttes óráknak tűnő percekig szinte a saját harmadából sem tudott kijönni. Érződött, hogy ezt a nyomást nem lehet sokáig bírni, majd Horváth újabb kiállítását már kihasználták a hazaiak, Alan Letang iratkozott fel a góllövők közé.

A meccs utolsó perceiben elképesztő nyomás alatt volt a kapunk, majd az indulatok is felforrtak, így több tömegjelenet is kialakult a fehérvári harmadban. Az utolsó szűk két percben a kapust is mezőnyjátékosra váltotta a Medvescak, majd sajnos amikor már azt hihettük, hogy megvan a meccs, a dudaszó pillanatában egyenlített a Zágráb…

Következhetett a hosszabbítás, melynek a legelején (27 másodperc elteltével) Vas Márton lőtte be a győztes gólt, így két pontot szereztünk Horvátországban! A meccs hőse Munro volt, aki számos nagyon fontos védést mutatott be a szűk 61 perc során.

A Klagenfurt mindeközben megtette azt a szívességet, hogy legyőzte a Vienna Capitalst (pedig a bécsiek 5-0-ról jöttek fel 5-4-re!), így a Sapa nagyon közel – egy győzelemre – került ahhoz, hogy az első hatban zárja az EBEL alapszakaszát és ott legyen a felsőházban.

Eredmény – EBEL, alapszakasz
Medvescak Zagreb – Sapa Fehérvár AV19 3-4 (1-0, 0-2, 2-1, 0-1) – hosszabbításban
A magyar csapat gólszerzői: Dacosta, Mihály, Sofron, Vas

Ajánlott videó

Olvasói sztorik