Sport

Videoton: Megkezdték Fehérváron is

Több mint egy hónapja találkoztak utoljára Videoton FC labdarúgói, és a szakmai stáb.

Akkor a város egyik elegáns szórakozóhelyén ünnepelték meg a Szombathelyi Haladás elleni továbbjutást a Magyar Kupában, valamint a sikerekkel tűzdelt 2011-es esztendőt. Hétfőn lejárt a csapat szabadsága, első útjuk, mint minden évben szezonkezdetkor a Sóstói stadionba vezetett, ahol mindenre kiterjedő, kétnapos orvosi vizsgálat várt a keret tagjaira.

Dr. Kovács Tibor csapatorvos tájékoztatása szerint, azokat a vizsgálatokat végzik el a játékosokon, melyek mindenképp szükségesek a téli felkészülés előtt, és fontosak a tavaszi bajnokság szempontjából is. A felmérések egy részére a Sóstói Stadionban, a többire, pedig a székesfehérvári Szent György Kórházban kerül sor. Az edzői stáb változott a szabadság alatt, mint ismeretes Bekő Balázs pályaedzőnek megköszönte a klub munkáját, megüresedett helyét nem töltötték be.

A játékoskeretben egyelőre még nincs nagy mozgás, bár több fiatal tehetséggel is kapcsolatban áll a fehérvári klub, de sem a csapattal hírbe hozott a szombathelyi Kovács István, sem az újpesti Lázár Bence nem volt ott a Sóstói stadionban hétfőn délelőtt. Torghelle Sándor iránt is érdeklődött a Vidi, de a Honvéd támadója információink szerint inkább külföldön folytatná pályafutását.

A gárda tavaly a törökországi Belekben készült a tavaszi idényre, idén viszont egy ellenkező irányba induló repülőre szállnak szerdán délelőtt. Háromhetes edzőtáborozásra indul a csapat a spanyolországi Malagára, ahol természetesen a napi két, három edzés mellett több mérkőzést is a programba iktatott a szakmai stáb. Meghívást kaptak a hagyományos, minden évben Marbellán megrendezésre kerülő, és január 22.-én kezdődő Football Impact Cup-ra, ahol komoly erőpróbát jelentő mérkőzések várnak a piros-kékekre. A számításba jöhető ellenfelek között találjuk többek között a bolgár Lokomotív Plovdiv, az ukrán Dinamo Kijev, vagy éppen a svájci Young Boys csapatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik