Sport

Fagyos tornaedzés az olimpia helyszínén

Hidvégiék sikeresen teljesítették a tornászok londoni olimpiai tesztversenyének pódiumedzését.

Sikeresen teljesítette a pódiumedzést a vb-4. Hidvégi Vid és Rácz Attila a tornászok londoni előolimpiáján, ahol olimpiai kvótát lehet szerezni.

Altorjai Sándor MATSZ-főtitkár helyszíni tájékoztatása szerint a körülményekhez képest jól sikerült a pódiumedezés, Hídvégiék valamennyi szeren végigmentek, a melegítőteremben és a csarnokban is nagyon hideg volt.

A szervezés egyelőre még hagy némi kívánnivalót maga után, de minden bizonnyal a korábbi tornász világbajnokság szerevezési tapasztalatait is alkalmazva a keddi versenynapra már minden összeáll. Böczögő Dorina és Gombás Laura pódiumedzésére hétfőn késő este kerül sor.

A tokiói világbajnokság után a londoni tesztversenyen további olimpiai kvótákat osztanak ki. Csapatban a tokiói vb-n a 9-16. helyen végzett együttesek szállnak harcba a 4 csapatkvótáért, egyéni összetettben 40 versenyző kapott meghívást, közöttük a négy magyar tornász.

Egyéniben a Tokióban a csapatok versenyében a 17-24. helyen végzett nemzetekből két-két versenyző tornászhat, így indulhat két magyar férfi és női tornász.

A viadalon egyéni összetettben vélhetően az első 25-30 versenyző szerez olimpiai kvalifikációt, de országonként csak egy versenyző. A főtitkár szerint, ha az első húszban végez valamelyik magyar, bármilyen számítást is vesznek figyelembe a csapatversenyek függvényében, biztos olimpiai részvételt jelent.

Hidvégiék 10-én lépnek a szerekhez, a 3. csoportban és ugráson kezdenek, míg a nők 11-én szerepelnek, szintén a 3. csoportban, ők talajjal indítanak.

Program – Torna olimpiai kvalifikációs tesztversen, London
Január 9.: női pódiumedzés
Január 10.: férfi egyéni összetett, magyarok 19.30
Január 11.: női egyéni összetett, magyarok 17.30
Január 14.: Érkezés Ferihegyre 12.15

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik