Sport

Kikapott a listavezetőtől a Volán

A Sapa Fehérvár AV19 együttese 4-0-s vereséget szenvedett a Linztől az osztrék jégkorongligában.

Érdekes közjáték vezette fel a Sapa Fehérvár AV19 linzi vendégjátékát, ugyanis a bemelegítés során egy életerős löketet követően négy (!) plexi is kitört, ezeket pedig cserélni kellett. A jó 45 perces kényszerpihenő után kezdetét vehette a mérkőzés, melyen már ismét Adam Munro állt a székesfehérvári kapuba, illetve debütált a csapatban a friss szerzemény, Chad Klassen.

Az első harmadban kiegyenlített játék folyt a jégen, mind a két együttes 13-szor vette célba a kaput, azonban Munro és Alex Westlund eszén sem sikerült senkinek túljárnia. A listavezető az első, majd a második játékrész elején is emberhátrányba került, azonban Kevin Primeau legénységének egyik fórt sem sikerült gólra váltania.

A Linz már jobban sáfárkodott az emberelőnyökkel, Magosi Bálint kiállítását Rob Hisey használta ki, így a meccs felénél megszerezte a vezetést a Black Wings. Ettől új erőre kaptak a hazaiak és egy újabb veszélyes akciót vezettek, majd Sofron István tesztelte Wetslund reflexeit, a kapus védett szépen. Kisvártatva újra a fiatal szélső, majd Ladányi Balázs veszélyeztetett, ám a próbálkozások ezúttal is kimaradtak, így 1-0-s hátrányból várhattuk a folytatást.

A harmadik harmad nem indult túl jól magyar szempontból, ugyanis a Linz kanadai centere a meccsen már másodjára villant, 27 másodperc elteltével növelte kettőre a különbséget. Ezt követően kissé megnehezítettük saját dolgunkat, előbb Láda Balázst, majd Juray Durcót küldték ki a büntetőpadra, így közel fél percig kettős emberelőnyben támadhattak a hazaiak – szerencsére kihasználatlanul maradt.

Kisvártatva Sikorcin Ladislav ült ki két percre, ám Gregor Baumgartner kihasználta a fórt, így a hajrában háromra növelte előnyét a Linz. A végén Danny Irmen is betalált, így a Linz végül 4-0-ra nyerte meg a mérkzősét.

A riválisok közül kikapott a Klagenfurt, az Olimpija Ljubljana pedig hosszabbításban győzte le az orli Znojmót.

Eredmény – EBEL, alapszakasz
EHC Liwest Linz – Sapa Fehérvár AV19 4-0 (0-0, 1-0, 3-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik