Sport

Jó ebédhez tornagyőzelem

Kanada és a világbajnok Olaszország után a vasárnap Németországot is legyőzte a magyar vízilabda-válogatott, veretlenül megnyerve a Volvo Kupát.

A székesfehérvári Csitáry-uszodában a tornaelsőségről döntő összecsapáson az olimpiai bajnoki címvédő magyar csapat első két emberelőnyét kihagyta, a hat a hat elleni játékban aztán a nyitónegyed végén Madaras Norbert balkezes pattintása kaput talált. A németek azonban kettős emberelőnyből egyenlítettek, majd szintén fórból a vezetést is átvették (1-2).

A második negyed vendégtalálattal indult, de a felelet is gyors jött: Varga Dániel előbb szerelt, majd az akció befejezésére is pontosan érkezett (2-3). A válogatottba több évi szünet után visszakerült Katonás Gergő távoli bombájával pedig ki is egyenlített a magyar csapat (3-3).

A nagyszünet után sikeres német ötméteres vezette be a harmadik játékrészt, de már az ellentámadásból egyenlített a Kemény-csapat: centerből Steinmetz Ádám talált be (4-4).

A várt fordítás helyett azonban az ellenfél pillanatai következtek (4-6), a felzárkózást Varga Dénes eredményes ötméterese jelentette (5-6), döntetlen helyett azonban német büntető, majd a sokadik emberhátrányos vendéggól következett (5-8). A hazai reményeket Steinmetz negyedzáró parádés centerezése hozta vissza (6-8).

Kásás Tamás gólját még érvénytelenítették a bírók, de a háromszoros olimpiai bajnok passza után Steinmetz közeli találata már a 7-8-at jelentette. Aztán Kiss Gergely bal keze sem remegett meg a büntetődobásnál (8-8), 17 másodperccel a vége előtt pedig Kásás bal felső sarkos, kapufás bombája döntött: 9-8-ra győzött a magyar válogatott.


Kemény Dénes elégedett a csapattal, bár döcögősnek nevezte a játékot

A százszázalékos mérleggel megnyert torna után kedvező előjelek mellett, megerősödött önbizalommal várhatja Kemény Dénes csapata a január 16-i Eb-rajtot, amikor az olasz válogatott elleni újabb – a székesfehérvárinál jóval nagyobb téttel bíró – csata következik a két gárda között.

“Helyén kell kezelni ezt a mérkőzést – értékelt Kemény Dénes szövetségi kapitány. – Szívvel-lélekkel játszottunk, de messze nem úgy, ahogy tudunk, ezzel együtt elégedett vagyok a csapattal. A játékunk döcögött ugyan, ám a kellő pillanatokban meg-megvillant egy-egy játékos. Az Európa-bajnokság előtt nagyon hasznos volt ez a találkozó is.”

Eredmény – Vízilabda Volvo-kupa

Magyarország-Németország 9-8 (1-2, 2-1, 3-5, 3-0)
Magyar góldobók:
Steinmetz Á. 3, Madaras, Varga Dániel, Katonás, Varga Dénes, Kiss G., Kásás 1-1

A vasárnapi másik mérkőzésen:
Olaszország-Kanada 14-9 (4-0, 4-2, 3-4, 3-3)

A 2012-es Volvo Kupa végeredménye:
1. Magyarország 9 pont, 2. Németország 6, 3. Olaszország 3, 4. Kanada 0

Ajánlott videó