Sport

Pazar játék, nagyszerű győzelem

Az osztrák jégkorong liga 38. játéknapján a SAPA Fehérvár AV 19 csapata meggyőző, közönségszórakoztató játékkal kerekedett felül a Moser Medical Graz 99ers együttesén.

Már a találkozó előtt bő másfél órával gyülekeztek a szurkolók az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok aulájában, és ígéretükhöz híven felállították azt azz az urnát, amelybe várták a szimpatizánsok felajánlásait. Arra a háromezer eurós büntetésre gyűjtöttek, amelyet a Red Bull Salzburg elleni mérkőzésen történt szurkolói rendbontás miatt szankcionált az osztrák jégkorong liga fegyelmi bizottsága.

Hullottak az egy eurósok folyamatosan, a drukkerek bíznak abban, hogy minél előbb összejön az összeg, és a klub rendelkezésére tudják bocsájtani. A mérkőzés végére már az összeg háromnegyede összegyűlt, 2400 eurós mérleggel zártak a szervezők! Más kérdés, hogy az elkövető kilétét mind a mai napig homály fedi…


A mérkőzés végére 2400 euró gyűlt össze. Az elkövetőt még keresik

A meccs bevezetőjeként ezúttal Harland Pratt, a SAPA Fehérvár AV 19 kanadai bekkjének szülei közösen dobták be a korongot, ez, pedig remek alaphangot adott, ugyanis mindössze 19 másodperc elteltével már Derek Ryan találatának örülhettek a fehérváriak.  A parádés kezdést remek játék követte, és csak Fabian Weinhandldon múlott, hogy egy kapott góllal megúszták ezt a játékrészt. Aztán sajnos jött a fekete leves, mert a harmad végén Pratt – talán a túlzott bizonyítani akarás miatt – amatőr hibát vétett (sisak nélkül avatkozott játékba, ahelyett, hogy lekorcsolyázott volna cserére), és a kiállítás sorsára jutott.

Mindössze két másodperc volt hátra az emberhátrányból, amikor Bálizs Bence nagy védése után egy kapu előtti kavarodást használt ki Brett Lysak. Az első szünet után sokáig kiegyenlített volt a játék, egészen a 33. percig, amikor Vas Márton jól helyezett bombája utat talált a graziak hálójába. És ezzel erre a harmadra még korántsem fejezte be a Volán. Négy perc múlva Láda Balázs iratkozott fel a góllövők közé, miután kilőtte a jobb felső sarkot. Ráadásul az első EBEL-es idényét a fehérváriaknál töltő, és inkább bekk poszton számításba vett egykori miskolci játékosnak ez volt az első találata a sorozatban.

A záró húsz perc elején kétszer is kettős előnybe került a Volán, ám ezek közül nem sikerült kihasználni egyet sem, de azt ezeket követő szimpla fórt már Palkovics Krisztián belőtte. Majd a csapatok tettek arról, hogy az előnyös gólok növeljék a statisztikát, ugyanis mindkét oldalon esett egy, illetve kettő még az összecsapás hajrája előtt. A végjáték elején még Ladányi Balázs koronázta meg az egész meccsen nyújtott kiváló produkcióját, majd Sofron István menetrendszerű gólja tette még magabiztosabbá a hazaiak győzelmét.     

Jegyzőkönyv:

SAPA FEHÉRVÁR AV 19 – MOSER MEDICAL GRAZ 99ers 6-3 (1-1, 2-0, 3-2)          
Székesfehérvár, 3500 néző
Vezette: Dremelj, Trilar, Lesnjak (szlovének), Siegl (osztrák)

FEHÉRVÁR: BÁLIZS – Horváth A., DURCO (2), LADÁNYI 1, VAS M. 1 (2) , SOFRON 1 – DaCosta (1), Pratt, Mihály Á (1). Ryan 1, Palkovics  1 (1) – SILLE (1), Orbán, Benk, Sikorcin, Magosi – Tóth A. (1), LÁDA B. 1, Nagy G. (1)

GRAZ: Weinhandl – Jarett (1), Bisaillon, LYSAK 1 (1), BLATNY 1 (2), Dahlman (1) – Klimbacher, Lembacher, Iberer, Latendresse, Harand – van Ballegooie 1 (1), Reinthalter, Lefebvre, Ganahl, Woger  – Wilfan, Moderer, Maier

Kiállítások: 12 perc illetve 14 perc

Edzőszemmel:

–    Nagyon fontos mérkőzésen játszottunk jól. A csapat motivált volt, igaz ahhoz, hogy ilyen teljesítményt nyújtsunk, ahhoz kellett a korai gólunk is. Annak, pedig külön örülök, hogy a helyzetkihasználásunk végre megfelelő volt, bár lőhettünk volna akár tíz gólt is.  – Kevin Primeau a Fehérvár edzője.
–     Rosszul kezdtük a mérkőzést, amelynek még a hosszú utazás is oka lehetett, de aztán szerencsére a harmad végére visszajöttünk a meccsbe. A második harmadban bőven akadt gólhelyzetünk, akárcsak az ellenfélnek, ezeket ezt ők jobban használták ki. A záró játékrészben sem adtuk fel, mindent megpróbáltunk, de a kiállításokkal nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, hiszen a Fehérvár ezekkel élt, és így már olyan hátrányba kerültünk, amelyet már nem tudtunk behozni.  –  Mario Richer a Graz edzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik