Sport

Női kézilabda: Nyögvenyelős fehérvári győzelem

Megduplázódott Mihály Attila ősz hajszálainak száma az Alcoa FKC Kiskunhalasi NKE elleni találkozóján.

Nem véletlen, hogy óva intette a fehérvári szakember csapatát az elbizakodottságtól, mert kis híján meglepetést okozott az alföldi alakulat a Köfém csarnokban. A fehérváriak elsősorban Szikora Melinda kiváló kapusteljesítményének, valamint Tilinger Tamara, és Kristina Triscsuk gólerősségének köszönhetően hozták a kötelezőt.

Egyáltalán nem indult jól hazai szempontból az összecsapás, rengeteg hiba, és rossz egyéni megoldás borzolta az Alcoa FKC szurkolóinak idegeit. Húsz percre volt szükségük, hogy valamelyest rendezzék soraikat, és átvegyék a mérkőzés irányítását. Ekkor úgy tűnt felébredtek Csipkerózsika álmukból, és a vendégek sem tudtak olyan hatékonyak, lenni a félidő vége felé, mint a meccs első felében.

Magabiztos, hétgólos előnnyel várhatták a szünetet, amely, mint később kiderült inkább a vendégek számára jött jól. Utána azonban szinte csak a Halas találatait jegyezhettük, a Fehérvár közel tíz percig képtelen volt arra, hogy bevegye Scholtz Andrea kapuját. Barna Éva, valamint az egykor a vendéglátók színeiben EHF Kupát nyert Sterbik Andrea is begyújtotta a rakétákat, egymás után mattolták a kiszolgáltatott Szikorát, és az 54. percben ki is egyenlítettek (23-23).

Érezték a bajt a fehérváriak, nyomban magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, és az addig is megbízható formában teljesítő Ana Niksics zsinórban háromszor betalált. Ezek a gólok a végjátékban nyerőnek bizonyultak. Hozta tehát a kötelezőt az Alcoa FKC, teljesítményükre igazán nem lehetnek büszkék, főleg annak fényében, hogy a Halasnál a héten edzőcsere történt, és még igazán nem tudta megismerni csapatát Dankó Ervin.

A fehérváriak egyik legeredményesebb játékosa, Tilinger Tamara is reálisan értékelt a lefújás után. „Megkönnyebbültünk, hogy vége lett. Nagyon nehéz meccs volt, lehet, hogy a félidőben a hétgólos előnyünk után elhittük, hogy megvan a győzelem. Nem így történt, a védekezésünk nem volt elég agresszív, támadásban is voltak hibáink.”

Jegyzőkönyv:

Alcoa FKC – Kiskunhalasi NKSE 30-28 (17-10)
Székesfehérvár, 600 néző
Vezette: B. Pech, Vágvölgyi
FEHÉRVÁR: SZIKORA – NIKSICS 6, Nikcsevics, TILINGER 8, Horváth B. 3, TRISCSUK 8 (2), Vaszari 2
Cs: Cziráky (kapus), Bízik 1, Németh K. 2, Németh N.
Edző: Mihály Attila

KISKUNHALAS: Scholtz – STERBIK 6, Tápai A. 1, Takács B. 2 (2), SZAMORÁNSZKY A. 7, BARNA É. 6, Kurgyis 1
Cs: Pethő (kapus), Fehér V.1 (1), Valovics 3 (1)
Edző: Dankó Ervin
Az eredmény alakulása: 6. p.: 2-2, 13. p.: 4-6, 20. p.: 8-7,24. p.: 12-8, 28. p.: 15-10, 34. p: 20-11, 39. p.: 21-14, 45. p.: 21-19, 52. p.: 23-22, 57.p.: 25-24.
Kiállítások: 8 illetve 6 perc
Hétméteresek: 3 /2 illetve 7/4

Edzőszemmel:
Mihály Attila: Két ellentétes félidőt produkáltunk, egész meccsen nem játszottunk jól, igazából magunknak tettük nehézzé a találkozót.
Dankó Ervin: Az első félidő második szakaszában nem teljesítettünk úgy, ahogy kellett volna, ám az azt követő negyvenöt percben, és a végjátékban várakozáson felül teljesített a csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik