Sport

Az olaszokat is elintézte a Kemény-csapat

A magyar férfivízilabda-válogatott 11-8-as győzelmet aratott Székesfehérváron, a Volvo Kupa második napján.

A Kanada ellen aratott pénteki, ötgólos győzelem után ezúttal a világbajnok, de a Volvo Kupát a németek elleni vereséggel nyitó olasz válogatott volt Kemény Dénes csapatának ellenfele Székesfehérváron.

Az első ráúszásnál az olaszok hozták el a labdát, de nem tudták megszerezni a vezetést, míg a másik oldalon Steinmetz Ádám kihasználta a ziccert, így előnybe kerültek a mieink.

Baksa László jól őrizte a hazai kaput, Varga Dénes találatával pedig már 2-0 volt az állás. Az első negyed vége előtt aztán az olasz időkérést követően betaláltak a vendégek is.

A folytatásban Madaras Norbert használt ki egy fórt, majd Kiss Gergely alakította 4-1-re az eredményt, de az olaszok visszakapaszkodtak egy gólra. Az egyenlítésre azonban nem futotta a vendégeknek, Hosnyánszky Norbert, majd Steinmetz Ádám talált be.

A nagyszünetben 6-4 volt az állás, miután Figari kihasznált egy emberelőnyt.

A harmadik ráúszást is az olaszok nyerték, de gólt ekkor sem szereztek, míg Varga Dénes büntetőből lőtt gólt. Innentől azonban egy időre megállt a magyar csapat tudománya, még a fórokat sem tudtuk kihasználni, miközben az olaszok ledolgozták a háromgólos különbséget, és kiegyenlítettek (7-7).

A hazai gólcsendet Varga Dénes törte meg, miután rendkívül éles szögből talált a kapuba. Szécsi Zoltán érkezett a magyar kapuba, de Gallót ő sem tudta megakadályozni az újabb egyenlítésben. Varga Dániel találatának köszönhetően végül mégis előnyből vághattunk neki az utolsó negyednek.

Kiss Gergely ötméteresét védte Pastorino, de Szécsi is hárította a vendégek próbálkozását. Hosnyánszky ezután emberfórból lőtt gólt, majd Kiss Gergely ejtette át a vendégek kapusát.

A hátralévő időben már egyik csapat sem jutott el gólig, a magyar válogatott így 11-8-ra diadalmaskodott, és második meccsét is megnyerte a Volvo Kupán.

A nap másik mérkőzésén a németek is megszerezték második győzelmüket, miután 12-8-ra verték Kanada együttesét. Vasárnap a német válogatott lesz a mieink ellenfele.

Eredmények – Volvo Kupa
Magyarország-Olaszország 11-8 (2-1, 4-3, 3-4, 2-0)
A magyar góldobók: Varga Dénes 3, Steinmetz Á., Hosnyánszky, Kiss G. 2-2, Madaras, Varga Dániel 1-1
További eredmény:
Németország-Kanada 12-8 (3-2, 3-4, 2-1, 4-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik