Sport

Kosárlabda: Debrecenbe kéne menni

Véget ért a rövid – mindössze két és fél hetes – szünet a férfi kosárlabda bajnokságban, a listavezető Albacomp Fehérvár együttese szombaton Debrecenben folytathatja eddigi jó szereplését.

Ez az összecsapás az „országos kettes” kategóriájába tartozik, ám nemcsak azért, mert jelenleg a két csapat között a tabellán fényévnyi távolság van. Annak ellenére, hogy a vendéglátók egész szezonban folyamatosan alakították, cserélgették játékosaikat, és most is egy új szerzemény, az amerikai légiós, Michael Schactner vár bevetésre.

A fehérváriak ősszel magabiztosan nyertek (109-65) hazai környezetben, pedig akkor még igencsak alakulgatott a Dzunics Braniszlav irányította gárda. Azóta, pedig összeérett a csapat, bár igencsak érzékeny vérveszteség érte őket a válogatott hátvéd Hanga Ádám Spanyolországba szerződésével, mára azonban hiánya egy cseppet sem érződik játékukon.

December 28.-án ugyan pályára kellett volna lépniük a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj otthonában, de a vendéglátók nemzetközi kupakötelezettségeik miatt kérték a meccs későbbi időpontban történő lejátszását. Így az Alba a Paksi Atomerőmű elleni fergeteges hazai sikerrel (76-48) a zsebében utazhat a Factum Sport Debrecen elleni mérkőzésre, amely 17 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai csarnokban. Csupán egyetlen, apró kérdőjel lehet az összecsapással kapcsolatban: átmenti-e előző jó formáját a kék-fehér alakulat a meccs nélküli, de nem pihenéssel töltött ünnepi időszak után az újesztendő elejére?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik